Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eskişehir Helvası

Eskişehir Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 su bardağından 1 baş parmak eksik sıvı yağ
Tuzsuz fıstık veya çam fıstığı

Şerbeti:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Ayrıca:
1 yumurta sarısı
12 su bardağı süt

Malzemeler
Şerbeti hazırlayıp 5 dakika kaynatalım, ocaktan alıp, ılımaya bırakalım Süt ve yumurtayı çırpalım kenarda bekletelim Sıvı yağı tencereye alalım fıstıkları kavuralım, unu ve irmiği ekleyelim ve kısık ateşte sürekli karıştırarak 15 dakika kadar kavuralım Tencereyi ocaktan alıp şerbeti dökelim, karıştırıp, yumurtalı sütü de ekleyelim, hızlıca karıştıralım, tekrar ocağa alıp kapağını kapatarak kısık ateşte demlenmesini bekleyelim, ocaktan alalım, ılık olarak servis yapalım Afiyet olsun



 
858,496Konular
981,716Mesajlar
29,784Kullanıcılar
orhanozel01Son üye
Üst Alt