iltasyazilim
FD Üye
Eskişehir Usulü Mihalicçık*çorba Tarifi İçin Malzemeler
*1 tavuk göğsü veya 2 tavuk budu
*1 çay bardağı şehriye
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tavuğun suyu
*2 diş sarımsak
*Nane
*Tuz
*Karabiber
Üzerine:
*Limon
Eskişehir Usulü Mihalicçık*çorba Tarifi Yapılışı Tavuğu kaynamaya koyun
Diğer yandan unu renk alıncaya kadar yağsız kavurun
Tavuklar pişince Tavuğun suyunu tencereye alın Tavukları ince ince ayıklayın
Tavuk suyuna şehriyeyi tuzu karabiberi ve sarımsakları ekleyin 23 dakika kaynatın ve Tavukları ekleyin
Corba kaynama aşamasına gelince unu ekleyin (unu soğuk su ile çözün çok pratik oluyor çorbalara)
En son sıvı yağ ve Tereyağı nane ile bir tavada kavurun çorbaya ekleyin
Limon ile servis yapın
*1 tavuk göğsü veya 2 tavuk budu
*1 çay bardağı şehriye
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tavuğun suyu
*2 diş sarımsak
*Nane
*Tuz
*Karabiber
Üzerine:
*Limon
Eskişehir Usulü Mihalicçık*çorba Tarifi Yapılışı Tavuğu kaynamaya koyun
Diğer yandan unu renk alıncaya kadar yağsız kavurun
Tavuklar pişince Tavuğun suyunu tencereye alın Tavukları ince ince ayıklayın
Tavuk suyuna şehriyeyi tuzu karabiberi ve sarımsakları ekleyin 23 dakika kaynatın ve Tavukları ekleyin
Corba kaynama aşamasına gelince unu ekleyin (unu soğuk su ile çözün çok pratik oluyor çorbalara)
En son sıvı yağ ve Tereyağı nane ile bir tavada kavurun çorbaya ekleyin
Limon ile servis yapın