Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eskişehir Usulü Mihalicçık*çorba

Eskişehir Usulü Mihalicçık*çorba

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Eskişehir Usulü Mihalicçık*çorba Tarifi İçin Malzemeler

*1 tavuk göğsü veya 2 tavuk budu
*1 çay bardağı şehriye
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tavuğun suyu
*2 diş sarımsak
*Nane
*Tuz
*Karabiber

Üzerine:


*Limon

Eskişehir Usulü Mihalicçık*çorba Tarifi Yapılışı Tavuğu kaynamaya koyun
Diğer yandan unu renk alıncaya kadar yağsız kavurun
Tavuklar pişince Tavuğun suyunu tencereye alın Tavukları ince ince ayıklayın
Tavuk suyuna şehriyeyi tuzu karabiberi ve sarımsakları ekleyin 23 dakika kaynatın ve Tavukları ekleyin
Corba kaynama aşamasına gelince unu ekleyin (unu soğuk su ile çözün çok pratik oluyor çorbalara)
En son sıvı yağ ve Tereyağı nane ile bir tavada kavurun çorbaya ekleyin

Limon ile servis yapın
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt