eşler arası mülkiyet bütün olarak nasıldır? dürüst yere mi açtım konuyu bilmiyorum arkadaşlar sorunumu maddelerle özetleyeceğim 1)kayınvalidem ihtiyar akrabasını baktığı için 1974 yılında yapılmış zemini tahta doğalgazı olmayan oldukça her şeyi eski olan yaşlı akrabasının evi üstüne yapılmıştır 2)kayınvalidem o evde oturduğu sürece ve öncesi vaktinde bulunduğu eve herhangi bir düzeltme yapmayıp(eski prizleri bile değiştirmemişler öyle fiş koptuğuyla kalmış) kayın pederimin üstüne olan eve kayınpederimle yatırım yapıp mutfağını doğalgazını banyosunu tuvaletini yerlerini yaptırmışlardı 3)bize vaad edilen ev (kira vermeyinde oturun anlamında) kayınpederimin üstüne olan evditabi kayınpederim tabi çizdi 4)kayınvalidemin üzerine olan eve kayınvalidem yaptırır oturursunuz diyerektenbize verildi demiyeyimkp üzerine olan eve geçtiler 5)kullanım hakkı istedim 20 yılkabul etmedilereşim ziyneti istedibirde üzerine eve bir şeyler yaptırmamı istedi 6)ziyneti vermedimama doğalgaz pencerelerin yapımı yine bana kaldı 7)bizde erkek evini düzeltirkendi eşyasını alır bayan erkek birincil evlenince evin inşaatına değileşya olmak için paylaşırlar(yatak odasını sen düz salonu ben çamaşır makinesini sen al televiyonu ben alayım tarzı) 8)eşime dile getirdim evi üzerine geçirsinler bende kocamın evine yaptırmış olayım dedimannem var kardeşim var olmaz dedibende bir şey yaptırayım dediğim fazla varlıklı değilim ziynet harici kocam askerdeyken kendi annemde biriktirdim biraz hala biriktiriyorum 9)kayınvalidem sonuna kadar temiz kalpli olsa da tek bildiğim miraslı evler her zaman sorunlu oluyor kaynım 15 yaşında 5 sene sonradan ne olacakonu gaza getiren bir kayınpederim var 10)bende dedim oturduğumuz evi al yaptırmadanpara yabancıya gitmesin (kayınvalidem alsın anlamında)ben gelin olarak ne kimsenin hakkına girmek istiyorum ne de kimse benim hakkıma girsin 11)eşim alt katta nine var onun evini alırız dedibende dedim o evde bir doğalgaz var diğer hiçbir şey yokpek yaparsan bu eve yaptırdığınla kalıp aldığın eve sepetlerler seni 12)bende bundan böyle düşündüm eşime bir şey olursa konut bende kalmasın diye mi bu kadar evi eşime atamak istemiyorlareşlerin evleri için mülkiyet hakkı alımı satımı nasıldır?ben böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim?