iltasyazilim
FD Üye
Esmer Püf Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı süt su karışımı (yarım yarım)
*1 yemek kaşığı bal
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığından biraz az tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Ortalama 600 gr tam buğday unu
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Esmer Püf Ekmek Tarifi Yapılışı Unu tuz ile karıştırıp ortasını açıyoruz suyumuzu kaynatıp süt koyarak ılıştırıyoruz Parmağınız yanmayacak kıvama gelince, şeker, yağ, sirke ve maya ile birlikte açtığımız çukurda karıştırıyoruz Kenardaki undan yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz Baya yumuşak bir hamur elde ediyoruz Üzerini streçleyip 2530 dk bekletiyoruz Daha sonra tezgahta biraz daha unla yoğurup tepsimize bir yuvarlak yapıp hamurumuzu koyuyoruz Yarım saatte tepside bekliyor üzerine ben un eledim ve 200 derecelik fırında 25 dk pişirdim Fırın ayarı size kalmış çok leziz ve yumuşacık bir ekmek oluyor, afiyet olsun
Not:Eğer fırından çıkan ekmeğinizin üzeri kabukluysa isterseniz bir bezi nemlendirip üzerine örtebilirsiniz yada pişirme esnasında fırınınızın tabanına bir kase ile su koyabilirsiniz Böylece fırının içi nemli olur ve ekmek kabuk yapmaz Sahurda kızartıp üzerine tereyağı sürüp afiyetle yersiniz
*1,5 su bardağı süt su karışımı (yarım yarım)
*1 yemek kaşığı bal
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığından biraz az tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Ortalama 600 gr tam buğday unu
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Esmer Püf Ekmek Tarifi Yapılışı Unu tuz ile karıştırıp ortasını açıyoruz suyumuzu kaynatıp süt koyarak ılıştırıyoruz Parmağınız yanmayacak kıvama gelince, şeker, yağ, sirke ve maya ile birlikte açtığımız çukurda karıştırıyoruz Kenardaki undan yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz Baya yumuşak bir hamur elde ediyoruz Üzerini streçleyip 2530 dk bekletiyoruz Daha sonra tezgahta biraz daha unla yoğurup tepsimize bir yuvarlak yapıp hamurumuzu koyuyoruz Yarım saatte tepside bekliyor üzerine ben un eledim ve 200 derecelik fırında 25 dk pişirdim Fırın ayarı size kalmış çok leziz ve yumuşacık bir ekmek oluyor, afiyet olsun
Not:Eğer fırından çıkan ekmeğinizin üzeri kabukluysa isterseniz bir bezi nemlendirip üzerine örtebilirsiniz yada pişirme esnasında fırınınızın tabanına bir kase ile su koyabilirsiniz Böylece fırının içi nemli olur ve ekmek kabuk yapmaz Sahurda kızartıp üzerine tereyağı sürüp afiyetle yersiniz