nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Malzemeler
1 yemek yemek kaşığı hazır kahve (15 ml)
1 yemek yemek kaşığı kaynar su
2 yemek yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
2 yemek yemek kaşığı esmer şeker (40 gr)
1 yumurta,
1 kahve fincanı un (50 gr)
½ akarsu kaşığı kabartma tozu
1 yemek yemek kaşığı krema (15 ml),
4 top Carte d ’Or Kaymaklı Dondurma
Hazırlanışı
Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın
Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın
Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin
yavaş yavaş unu ek edin ve metal bir kaşıkla karıştırın
*Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın
4 adet kalın espresso fincanını ya da fırın kabını yağlayın
Hazırladığınız karışımı paylaştırın
Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin 13 ’ü suda kalacak şekilde sıcak su doldurun
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin
İçine soktuğunuz kürdan kuru çıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz
Kürdan nemli çıkıyorsa ve üstleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile örtüp pişirmeye devam edin
Kekleri fırından çıkardıktan sonradan 23 dakika soğumaya alın
*Üzerlerine birer top Carte d ’Or Kaymaklı Dondurma koyun
İsteğinize ast olarak çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz
Sağlık Durumu olsun
(Mutfak Sırları)
Birdenbire gelen misafirlerinize ön çalışmasız yakalanmayın En leziz ve en pratik ikramlardan bir her birine Espressolu kek
1 yemek yemek kaşığı hazır kahve (15 ml)
1 yemek yemek kaşığı kaynar su
2 yemek yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
2 yemek yemek kaşığı esmer şeker (40 gr)
1 yumurta,
1 kahve fincanı un (50 gr)
½ akarsu kaşığı kabartma tozu
1 yemek yemek kaşığı krema (15 ml),
4 top Carte d ’Or Kaymaklı Dondurma
Hazırlanışı
Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın
Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın
Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin
yavaş yavaş unu ek edin ve metal bir kaşıkla karıştırın
*Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın
4 adet kalın espresso fincanını ya da fırın kabını yağlayın
Hazırladığınız karışımı paylaştırın
Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin 13 ’ü suda kalacak şekilde sıcak su doldurun
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin
İçine soktuğunuz kürdan kuru çıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz
Kürdan nemli çıkıyorsa ve üstleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile örtüp pişirmeye devam edin
Kekleri fırından çıkardıktan sonradan 23 dakika soğumaya alın
*Üzerlerine birer top Carte d ’Or Kaymaklı Dondurma koyun
İsteğinize ast olarak çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz
Sağlık Durumu olsun
(Mutfak Sırları)
Birdenbire gelen misafirlerinize ön çalışmasız yakalanmayın En leziz ve en pratik ikramlardan bir her birine Espressolu kek