Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et nasıl pişirilir? Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...

Et nasıl pişirilir? Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...
0
43

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
et_nasil_pisirilir_lokum_gibi_et_nasil_pisirilir_lokum_gibi_et_pisirmenin_puf_noktalari_1656409419_4978.jpg

Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı eti pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Kırmızı etin hem lezzetli hem de lokum gibi olması için size vereceğimiz birkaç ipucuyla ortaya çok güzel pişmiş lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte doğru et nasıl pişirilir. Sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde:



Besin değeri yüksek olan kırmızı et vücudumuz için gereken protein bakımından en önemli yapı taşları arasında yer alıyor. Aynı zamanda kırmızı et diyetlerde tüketildiği zaman kilo vermeye de yardımcı oluyor. Türk mutfağında çok önemli yere sahip olan kırmızı et vücudumuzun sinir ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerdiği mineral ve vitaminler açısından da çok büyük önem taşıyan eti lezzetli olması ve aromasının artması için ilk şart kaliteli et seçmek ve kullanmadan önce eti bir süre dinlendirmektir. Kırmızı eti seçerken mutlaka üzerinde yağ damarları olan eti seçmeniz gerekmektedir. İşte lokum gibi et pişirmeniz için gereken bazı detaylar... 

fWXHf_1595164710_8545.jpg
lokum gibi et nasıl pişirilir


LOKUM GİBİ ET NASIL PİŞİRİLİR? 
  • Yağ damarları bulunan kırmızı et pişirme esnasında eti kurutmaz aynı zamanda lezzetini içinde hapseder.
  • Yumuşak bir kavurma yapmak istiyorsanız hayvanın yumuşak bölümlerinden yani kaslı bölümlerinden seçmeniz gerekmektedir.
  • Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız kassız ve yağı fazla olan bölümden seçebilirsiniz. Çünkü kavurmanın kendi yağında pişmesi ve kendine yağ ortamı oluşturması gerekir.
2tegd_1595164740_1207.jpg
kuşbaşı et nasıl pişirilir

  • Biftek gibi büyük parça pişirmek için etinin bir et dövücü ya da tokmak yardımıyla yumuşatmanız etinizin lokum gibi yumuşacık olmasını sağlar.
  • Etin sert bölümlerini pişirmek istediğiniz zaman öncesinde bütün sinirlerini ayıklamanız gerekmektedir.
ABUmq_1595164760_2361.jpg
kırmızı et pişirme yöntemleri

  • Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız ilk yapacağınız şey eti doğru bir şekilde dilimlemek daha sonra da marine etmektir. Marine etmek için limon suyu, ayran ya da sirke içinde yaklaşık 1 ile 2 saat kadar bekletebilirsiniz. Böylelikle et beklediği için hem lezzeti artar hem de iyice dinlendiği için yumuşacık etlere sahip olursunuz.
eJtfo_1595164775_2638.jpg
et nasıl pişirilir

  • Etin içine tuzu ne zaman atacağınız çok önemlidir. Çünkü tuz etin içindeki nemi çeker ve etin lezzetini içinde hapsedip doğal bir tuzlu yaratır. Bu yüzden eti pişirmeden önce tuzunu mutlaka atmanız gerekiyor.

 

Similar threads

Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı et Besin değeri yüksek olan kırmızı et vücudumuz için gereken protein bakımından en önemli yapı taşları arasında yer alıyor. Aynı zamanda kırmızı et diyetlerde tüketildiği zaman kilo vermeye de yardımcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Protein bakımından en zengin olan kırmız et vücudumuz için gerekli olan bütün vitamini sağlıyor. Protein deposu olan kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden oluyor. Etleri bölümlere ayırırken doğru yerden kesmek ve parçalara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Protein bakımından en zengin olan kırmızı et vücudumuz için gerekli olan bütün vitamini sağlıyor. Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden oluyor. Etleri bölümlere ayırırken doğru yerden kesmek ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
241
Kırmızı et içeriğinde bulunan protein ve demir yönünden çok zengin bir gıdadır. Türkiye'de oldukça çok sevilen ve tüketimi çok olan mutfaklarımızın olmazsa olmaz yiyeceği arasına giren kırmızı eti nasıl pişirilmesi gerektiği önemlidir. Son günlerde en çok merak edilen sorulardan bir kırmızı et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kırmızı et içeriğinde bulunan protein ve demir yönünden çok zengin bir gıdadır. Türkiye'de tüketimi çok olan ve çok sevilen mutfaklarımızın olmazsa olmaz yiyeceği arasına giren kırmızı eti nasıl pişirilmesi gerektiği önemlidir. Kırmızı eti pişirmeden önce yıkamak gerekir mi? Sizler için araştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,291Kullanıcılar
rovulationSon üye
Üst Alt