Et Pisirme
Et Pisirmenin incelikleri
Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak gorunse de aslında pişirilmesi en zor ceşitlerden biridir Cunku etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir
Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yontemdir Et pişirirken ici ile dışının aynı oranda pişirilmesi onemlidir Bu konuda en cok şikayet edilen konu; ya et cok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde surprizle karşılaşılmaktadır
Et pişirmede benmari yontemi eilmektedir Bu yontemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması onlenmiş olur Yemek tenceresi icinde su bulunan başka bir tencerenin icine konularak uygulanan bu yontemde, icinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir
Fırında tavuk pişirirken ise icinin pişmesi, dışının yanmaması icin; goğsu altta, sırtı ustte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik onceden ısıtılmış fırına surulmelidir
Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi duşunmuyorsanız kuruyacaktır Bunu onlemek icin fırından cıktığında uzerine Margarin veya Tereyağı ile limon suyu surun Ayrıca aluminyum folyoya sararsanız tavuğunuz yumuşacık kalacaktır
Et, tavuğa gore daha uzun surede pişer Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuc alırsınız
Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını gunluk tuketin Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden olur
Izgara etlerini servis yaparken uzerlerine bir parca Margarin veya Tereyağı koyun Bakalım sonuctan memnun kalacak mısınız?
Kucuk sebze, balık ve et parcaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın Buyuk parcalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra kapak ortulerek pişirmeye devam edin
Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Coğu kimse bunları atar Oysa bu maddeler bol miktarda aroma icermektedir Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın
Et Pisirmenin incelikleri
Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak gorunse de aslında pişirilmesi en zor ceşitlerden biridir Cunku etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir
Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yontemdir Et pişirirken ici ile dışının aynı oranda pişirilmesi onemlidir Bu konuda en cok şikayet edilen konu; ya et cok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde surprizle karşılaşılmaktadır
Et pişirmede benmari yontemi eilmektedir Bu yontemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması onlenmiş olur Yemek tenceresi icinde su bulunan başka bir tencerenin icine konularak uygulanan bu yontemde, icinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir
Fırında tavuk pişirirken ise icinin pişmesi, dışının yanmaması icin; goğsu altta, sırtı ustte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik onceden ısıtılmış fırına surulmelidir
Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi duşunmuyorsanız kuruyacaktır Bunu onlemek icin fırından cıktığında uzerine Margarin veya Tereyağı ile limon suyu surun Ayrıca aluminyum folyoya sararsanız tavuğunuz yumuşacık kalacaktır
Et, tavuğa gore daha uzun surede pişer Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuc alırsınız
Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını gunluk tuketin Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden olur
Izgara etlerini servis yaparken uzerlerine bir parca Margarin veya Tereyağı koyun Bakalım sonuctan memnun kalacak mısınız?
Kucuk sebze, balık ve et parcaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın Buyuk parcalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra kapak ortulerek pişirmeye devam edin
Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Coğu kimse bunları atar Oysa bu maddeler bol miktarda aroma icermektedir Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın