iltasyazilim
FD Üye
Et Qutabı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 kg un
*1 yumurta
*Tuz
*Su aldığı kadar
İç harcı için;
*1 kg kuzu kıyma
*2 adet soğan
*Tuz
*Karabiber
*Zevke göre nar
*Zirinc (kaliba “berberis türkce)
*Sos için;
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Kişniş
*Yarım demet kereviz
*2 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
Et Qutabı Tarifi Yapılışı Çok yumuşak olmamak şartı ile hamur yoğurup, dinlenmeye bırakıyoruz Bu arada iç harcımızı yoğurup hazırlıyoruz Hamurdan 45 beze yapıp, yufka açıyoruz Yufkaları küçük tabak büyüklüğünde kesiyoruz Kestiğimiz yufkanın yarısına az kıyma koyuyoruz (Fazla koyunca hem pişmiyor, hem de güzel tadmıyor) İstersek kıymanın üzerine 56 tane nar ve ya zirinc serpiyoruz Yufkanın yarısını üzerine kapatıp, soba için sacda ve ya tavada yağlamadan iki tarafınıda az ısıda pişiriyoruz Piştikten sonra isterseniz tereyağı ile yağlayabilirsiz
Sos: Salçanın üzerine küçük küçük doğranmış sarımsak ve kişnişi, tuzu ve karabiberi koyup, bir az su ekleyip iyice karıştırıyoruz
NOT: isteyen az yağda kızartarak da pişirebilir
*1 kg un
*1 yumurta
*Tuz
*Su aldığı kadar
İç harcı için;
*1 kg kuzu kıyma
*2 adet soğan
*Tuz
*Karabiber
*Zevke göre nar
*Zirinc (kaliba “berberis türkce)
*Sos için;
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Kişniş
*Yarım demet kereviz
*2 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
Et Qutabı Tarifi Yapılışı Çok yumuşak olmamak şartı ile hamur yoğurup, dinlenmeye bırakıyoruz Bu arada iç harcımızı yoğurup hazırlıyoruz Hamurdan 45 beze yapıp, yufka açıyoruz Yufkaları küçük tabak büyüklüğünde kesiyoruz Kestiğimiz yufkanın yarısına az kıyma koyuyoruz (Fazla koyunca hem pişmiyor, hem de güzel tadmıyor) İstersek kıymanın üzerine 56 tane nar ve ya zirinc serpiyoruz Yufkanın yarısını üzerine kapatıp, soba için sacda ve ya tavada yağlamadan iki tarafınıda az ısıda pişiriyoruz Piştikten sonra isterseniz tereyağı ile yağlayabilirsiz
Sos: Salçanın üzerine küçük küçük doğranmış sarımsak ve kişnişi, tuzu ve karabiberi koyup, bir az su ekleyip iyice karıştırıyoruz
NOT: isteyen az yağda kızartarak da pişirebilir