Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Şarküterisi Ayağınıza Geldi: Kahvaltı Sofralarınızı Şenlendirecek 10 Sucuk ve Salam Çeşidi

Et Şarküterisi Ayağınıza Geldi: Kahvaltı Sofralarınızı Şenlendirecek 10 Sucuk ve Salam Çeşidi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-5b152c2ccf303af4100fad4008d79778071652b0.jpg


Kahvaltı, günün en kıymetli öğünüdür. Birçok araştırmaya nazaran kahvaltı yapmanın bedene sayısız yararı bulunmaktadır. Sıhhatiniz için kahvaltıda tercih ettiğiniz eserlerin kaliteli olması gerekir. Biz bu içeriğimizde kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek kaliteli sucuk ve salam çeşitlerini araştırdık. Artık gelin, en uygun sucuk ve salam çeşitleri hangileriymiş inceleyelim...


1. Kayseri Sucuğu




Kayseri sucuğu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafik işaret almıştır. Kayseri'nin gündüzleri sıcak, geceleri serin esen rüzgarı sucuğun uygun formda kurumasını sağlamaktadır. Ayrıyeten Kayseri'nin yer altı sularında nitrat unsuru bulunur. Bu unsur sucuğun kendine has kırmızı rengini doğal olarak verir. Sucuklar bu su ile çokça yıkanır. Sucuk için seçilen etler bu iş için özel olarak eğitilmiş takım tarafından hazırlanır.

2. Hindi Salam



Hindi salam, sarımsak ve öbür baharatlarla tatlandırılıp yemeye uygun hale getirilir. Bu salam hindi eti ve yağından üretilmektedir. Hindi salamı, olağan salamdan %50 daha az yağ içermektedir.

3. Afyon Sucuğu



Afyon sucuğu, ekim ve kasım aylarında yapılır. Bu sucuk Afyonkarahisar ili ile özdeşleşmiştir. Çiğ et, tuz ve baharatla pişirilir. Orta yaşlı kasaplık hayvanlar kullanılır. Afyon sucuğu yağlı kıymadan üretilir. Bu nedenle eti sert değildir. Et sıcaklığı -2 dereceye getirilir. Kayseri sucuğuna göre daha az baharat kullanılır. Eti yumuşak ve yağlıdır.

4. Etli Salam



Etli salam, yapılırken büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri kullanılır. Gerekli baharatlar katılır ve hazırlanır. Hammadde olarak öncelikle sığır eti kullanılmaktadır.

5. Sivrihisar Dövme Sucuğu



Sivrihisar dövme sucuğu coğrafik işaret almıştır. Hatta 2017 yılından beri şubat ayında Klasik Sivrihisar Dövme Sucuk Şenliği yapılmaktadır. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde her yıl düzenlenir. Şenlikte yapılan 6 ton sucuk saatler içerisinde tüketilmiştir.

6. Fıstıklı Salam



Fıstıklı salam, Antep fıstığının istikrarlı karışımıyla yapılan salam çeşididir. Meze için uygundur. Tatlı ve ince salamlardan biridir. Bu salamlar en uygun havalanmış odalarda terbiye edilir. Dünyaca ünlü bir lezzeti vardır.

7. İncirliova Deve Sucuğu



İncirliova deve sucuğu, Ege'nin klâsik lezzetlerindendir. Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafik işaret almıştır. Aydın'ın İncirliova ilçesiyle deve sucuğu özdeşleşmiştir. Deve karkas etiyle yapılır. Üretiminde çağdaş ve klasik prosedür kullanılır.

8. Dana Salam



Dana salam, ileri teknoloji ile üretilir. Proteinin en çok bulunduğu ettir. Salam metabolizmayı güçlendirdiğinden her gün sistemli olarak tüketilmesi önerilir. Bedene güç sunmasıyla bilinir. Et uygun kıvama gelince sarımsak eklenir.

9. Tokat Bez Sucuk



Tokat bez sucuk, %100 dana etinden yapılır. Mermerşahi denilen bezler kesilir ve ambalaj gereci haline getirilir. Ağzı sıkıca kapatılan sucuklar, yaklaşık 12 gün klimatik kurutma odalarında kurutulur. Bu sucuk Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafik işaret almıştır.

10. Hindi Füme



Protein kıymeti yüksek olan hindi füme, bu özelliğiyle diyet beslenmelerinde sıkça tercih edilir. Sert odunların yakılmasıyla oluşan dumanda hindi etinin bir müddet pişirilmesiyle fümeleme yapılır. Hindi füme, derisi alınmamış hindi göğüs etinin tuzlanıp baharatlanmasıyla elde edilir.

Çeşit çeşit şarküteri eserleri semtindeki şarküterinde, semtindeki şarküterin GetirÇarşı’da!



Semtindeki şarküterilerden sipariş vermek için tıkla!
 

Similar threads

Ülkemizin dört bir yanı her türlü esere ulaşabileceğimiz bir cennet... Hazır yaz dönemi da açılıyorken, hem gittiğiniz yerlerde tadın hem de eliniz boş dönmeyin diye coğrafik işaretli eserleri sizler için yazdık. 'Ege'de hangi kentten ne alınır?' ve 'Ege Bölgesi neyi ile meşhur?' diyorsanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Konya, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı kültürünün varolduğu ve hayat sürdüğü topraklardan birisidir. Bu imparatorlukların kültürleri, mimarisi ve mutfağı hala Konya’da hissedilmektedir. Hamur işleri, etli yemekleri, meyveli yahniler, kompostolar, tiritler üzere mutfağının zenginliğini geçmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Türkiyemizin her köşesinden lezzet fışkırıyor biliyorunuz. Her kentin kendine özel ve mahallî lezzetlerini sizler için tek tek yazdık. İşte Türkiye'nin 81 ilinin 81 lezzeti... 1. Adana-Adana Kebabı. 2004 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil evrakını alan bu kebap Türkiye'nin en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt