elektronikci
FD Üye

Kahvaltı, günün en kıymetli öğünüdür. Birçok araştırmaya nazaran kahvaltı yapmanın bedene sayısız yararı bulunmaktadır. Sıhhatiniz için kahvaltıda tercih ettiğiniz eserlerin kaliteli olması gerekir. Biz bu içeriğimizde kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek kaliteli sucuk ve salam çeşitlerini araştırdık. Artık gelin, en uygun sucuk ve salam çeşitleri hangileriymiş inceleyelim...
1. Kayseri Sucuğu
Kayseri sucuğu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafik işaret almıştır. Kayseri'nin gündüzleri sıcak, geceleri serin esen rüzgarı sucuğun uygun formda kurumasını sağlamaktadır. Ayrıyeten Kayseri'nin yer altı sularında nitrat unsuru bulunur. Bu unsur sucuğun kendine has kırmızı rengini doğal olarak verir. Sucuklar bu su ile çokça yıkanır. Sucuk için seçilen etler bu iş için özel olarak eğitilmiş takım tarafından hazırlanır.
2. Hindi Salam
Hindi salam, sarımsak ve öbür baharatlarla tatlandırılıp yemeye uygun hale getirilir. Bu salam hindi eti ve yağından üretilmektedir. Hindi salamı, olağan salamdan %50 daha az yağ içermektedir.
3. Afyon Sucuğu
Afyon sucuğu, ekim ve kasım aylarında yapılır. Bu sucuk Afyonkarahisar ili ile özdeşleşmiştir. Çiğ et, tuz ve baharatla pişirilir. Orta yaşlı kasaplık hayvanlar kullanılır. Afyon sucuğu yağlı kıymadan üretilir. Bu nedenle eti sert değildir. Et sıcaklığı -2 dereceye getirilir. Kayseri sucuğuna göre daha az baharat kullanılır. Eti yumuşak ve yağlıdır.
4. Etli Salam
Etli salam, yapılırken büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri kullanılır. Gerekli baharatlar katılır ve hazırlanır. Hammadde olarak öncelikle sığır eti kullanılmaktadır.
5. Sivrihisar Dövme Sucuğu
Sivrihisar dövme sucuğu coğrafik işaret almıştır. Hatta 2017 yılından beri şubat ayında Klasik Sivrihisar Dövme Sucuk Şenliği yapılmaktadır. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde her yıl düzenlenir. Şenlikte yapılan 6 ton sucuk saatler içerisinde tüketilmiştir.
6. Fıstıklı Salam
Fıstıklı salam, Antep fıstığının istikrarlı karışımıyla yapılan salam çeşididir. Meze için uygundur. Tatlı ve ince salamlardan biridir. Bu salamlar en uygun havalanmış odalarda terbiye edilir. Dünyaca ünlü bir lezzeti vardır.
7. İncirliova Deve Sucuğu
İncirliova deve sucuğu, Ege'nin klâsik lezzetlerindendir. Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafik işaret almıştır. Aydın'ın İncirliova ilçesiyle deve sucuğu özdeşleşmiştir. Deve karkas etiyle yapılır. Üretiminde çağdaş ve klasik prosedür kullanılır.
8. Dana Salam
Dana salam, ileri teknoloji ile üretilir. Proteinin en çok bulunduğu ettir. Salam metabolizmayı güçlendirdiğinden her gün sistemli olarak tüketilmesi önerilir. Bedene güç sunmasıyla bilinir. Et uygun kıvama gelince sarımsak eklenir.
9. Tokat Bez Sucuk
Tokat bez sucuk, %100 dana etinden yapılır. Mermerşahi denilen bezler kesilir ve ambalaj gereci haline getirilir. Ağzı sıkıca kapatılan sucuklar, yaklaşık 12 gün klimatik kurutma odalarında kurutulur. Bu sucuk Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafik işaret almıştır.
10. Hindi Füme
Protein kıymeti yüksek olan hindi füme, bu özelliğiyle diyet beslenmelerinde sıkça tercih edilir. Sert odunların yakılmasıyla oluşan dumanda hindi etinin bir müddet pişirilmesiyle fümeleme yapılır. Hindi füme, derisi alınmamış hindi göğüs etinin tuzlanıp baharatlanmasıyla elde edilir.
Çeşit çeşit şarküteri eserleri semtindeki şarküterinde, semtindeki şarküterin GetirÇarşı’da!
Semtindeki şarküterilerden sipariş vermek için tıkla!