Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Et Soteli Sebzeli Pirinç Pilavı

Et Soteli Sebzeli Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Et Soteli Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Sote için


*200 gram kuşbaşı et
*1 soğan
*2 tane biber
*3 domates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber, kekik
*Sıvı yağ

Pilav için


*1 patates
*1 havuç
*1 çay bardağı dolusu bezelye
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*Tuz
*Sıvı yağ

Et Soteli Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
İlk olarak bezelye ve minik doğranmış havuçları 10 dakika suda haşlayın Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün Bir tencereye sıvı yağ döküp pirinçleri kavurun suyunu ekleyip önceden haşladığınız bezelye, havuç ve minik doğranmış patatesleri ekleyip tuz atın kaynamaya başlayınca altını kısın pişmeye bırakın Diğer yandan soğanı biberi ve domatesleri doğrayın eti bir tavaya alın Kavrulmaya yakın biraz sıvı yağ ekleyip soğan ve biberi ekleyin Kavrulunca domatesi de ekleyin Suyunu çekince salça tuz karabiber ve kekik katıp karıştırın Orta boy bir kaseye et soteyi alın büyük bir servis tabağının ortasına ters çevirin tabağı kaldırmadan pişen pilavı etrafına yerleştirin sonra tabağı yavaşça ortadan kaldırın Pilavı düzeltip servis yapın
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt