iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Kuzu gerdanı 12 kg
Biber
Havuç (Kıyılmış) 2 adet
Tuz
Pırasa (Kıyılmış) 1 adet
Su 45 bardak
Frenk arpası 2 çorba kaşığı
Şalgam (Küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta büyüklükte
Maydanoz (Servis için, kıyılmış)
Yapılışı
Kuzu gerdanının fazla yağlarını temizleyin Eti frenk arpasıyla birlikte geniş bir kuşhaneye koyun Kuşhaneye bir silme çaykaşığı tuz ve 45 bardak su ekleyin Kuşhaneyi ateşe yerleştirip kaynatın ve oluşan köpüğü sık sık temizleyin Kuşhanenin kapağını kapatın ve ağır ateşte 15 saat kadar tıkırdatın Sonra hazırlamış olduğunuz sebzeyi katın ve 20 dakika daha pişirin Çorbayı dört kaseye alın ve üzerine kıyılmış maydanoz koyarak servis yapın İstendiği takdirde servisten önce etin kemikleri ayrılabilir
Kuzu gerdanı 12 kg
Biber
Havuç (Kıyılmış) 2 adet
Tuz
Pırasa (Kıyılmış) 1 adet
Su 45 bardak
Frenk arpası 2 çorba kaşığı
Şalgam (Küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta büyüklükte
Maydanoz (Servis için, kıyılmış)
Yapılışı
Kuzu gerdanının fazla yağlarını temizleyin Eti frenk arpasıyla birlikte geniş bir kuşhaneye koyun Kuşhaneye bir silme çaykaşığı tuz ve 45 bardak su ekleyin Kuşhaneyi ateşe yerleştirip kaynatın ve oluşan köpüğü sık sık temizleyin Kuşhanenin kapağını kapatın ve ağır ateşte 15 saat kadar tıkırdatın Sonra hazırlamış olduğunuz sebzeyi katın ve 20 dakika daha pişirin Çorbayı dört kaseye alın ve üzerine kıyılmış maydanoz koyarak servis yapın İstendiği takdirde servisten önce etin kemikleri ayrılabilir