iltasyazilim
FD Üye
Et Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*Kemikli et
*Biber
*Defne yaprağı
*Tane karabiber
*Kereviz sapı
*Pırasa
*Havuç
*Tuz
Et Suyu Tarifi Yapılışı Kemikli et, çekirdekleri çıkarılmış yıkanmış yeşil biber, pırasa, havuç, kereviz sapı bir tencereye alınır ve 3 saat boyunca az ateşte kaynatılır Son bir saatinde tane karabiber ve defne yaprağı tülün içine konarak tencereye atılır Tüle koyma amacımız et suyumuzun duru kalmasını sağlamaktır Ocaktan inme yakın tuz da eklenir ve tencerede soğuması beklenir Küçük kaplara konarak buzlukta muhafaza edilir Eğer acık havada ocakta yapma imkanınız yoksa ayni tarifi daha kısa surede düdüklü tencerede de yapabilirsiniz Afiyet olsun
*Kemikli et
*Biber
*Defne yaprağı
*Tane karabiber
*Kereviz sapı
*Pırasa
*Havuç
*Tuz
Et Suyu Tarifi Yapılışı Kemikli et, çekirdekleri çıkarılmış yıkanmış yeşil biber, pırasa, havuç, kereviz sapı bir tencereye alınır ve 3 saat boyunca az ateşte kaynatılır Son bir saatinde tane karabiber ve defne yaprağı tülün içine konarak tencereye atılır Tüle koyma amacımız et suyumuzun duru kalmasını sağlamaktır Ocaktan inme yakın tuz da eklenir ve tencerede soğuması beklenir Küçük kaplara konarak buzlukta muhafaza edilir Eğer acık havada ocakta yapma imkanınız yoksa ayni tarifi daha kısa surede düdüklü tencerede de yapabilirsiniz Afiyet olsun