iltasyazilim
FD Üye
Et Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kadar kemikli et veya boyun (gerdan)
*yeteri kadar su
*tuz
Et Suyu Tarifi Yapılışı Kemikli eti düdüklü tencereye alıp tuzunu ve üzerini 45 parmak geçecek kadar suyunu ilave edip yaklaşık 40 dakika kadar kaynatalım (Düdüklü tencere yoksa normal tencerede de yapabilirsiniz) Ocaktan alıp yeteri kadar soğuttuktan sonra et suyunu süzgeçten geçirelim ve eğer varsa derin dondurucuya uygun kapaklı bardaklara veya buzdolabı poşetlerine doldurarak dondurucuya kaldıralım Pişen etleri ise kemiğinden sıyırıp yemeklerde veya çorbalarda kullanabilirsiniz Hazırlanan et suyunu özellikle çocukların çorbalarında kullanmanızı öneririm Bunun yanı sıra pilavlarda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz
Not: Bazı tariflerde et suyu hazırlarken haşlama suyuna çeşitli baharatlar ve sebzeler ilave ediliyor Ben genelde et suyunu kullandığım yerde zaten baharatlarını eklediğim için önceden baharat eklemeye gerek duymuyorum Ayrıca haşlanan etleri de başka şekilde kullandığım için et suyunu sade hazırlamayı tercih ediyorum
*1 kg kadar kemikli et veya boyun (gerdan)
*yeteri kadar su
*tuz
Et Suyu Tarifi Yapılışı Kemikli eti düdüklü tencereye alıp tuzunu ve üzerini 45 parmak geçecek kadar suyunu ilave edip yaklaşık 40 dakika kadar kaynatalım (Düdüklü tencere yoksa normal tencerede de yapabilirsiniz) Ocaktan alıp yeteri kadar soğuttuktan sonra et suyunu süzgeçten geçirelim ve eğer varsa derin dondurucuya uygun kapaklı bardaklara veya buzdolabı poşetlerine doldurarak dondurucuya kaldıralım Pişen etleri ise kemiğinden sıyırıp yemeklerde veya çorbalarda kullanabilirsiniz Hazırlanan et suyunu özellikle çocukların çorbalarında kullanmanızı öneririm Bunun yanı sıra pilavlarda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz
Not: Bazı tariflerde et suyu hazırlarken haşlama suyuna çeşitli baharatlar ve sebzeler ilave ediliyor Ben genelde et suyunu kullandığım yerde zaten baharatlarını eklediğim için önceden baharat eklemeye gerek duymuyorum Ayrıca haşlanan etleri de başka şekilde kullandığım için et suyunu sade hazırlamayı tercih ediyorum