Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Suyu

Et Suyu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Et Suyu Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg kadar kemikli et veya boyun (gerdan)
*yeteri kadar su
*tuz

Et Suyu Tarifi Yapılışı Kemikli eti düdüklü tencereye alıp tuzunu ve üzerini 45 parmak geçecek kadar suyunu ilave edip yaklaşık 40 dakika kadar kaynatalım (Düdüklü tencere yoksa normal tencerede de yapabilirsiniz) Ocaktan alıp yeteri kadar soğuttuktan sonra et suyunu süzgeçten geçirelim ve eğer varsa derin dondurucuya uygun kapaklı bardaklara veya buzdolabı poşetlerine doldurarak dondurucuya kaldıralım Pişen etleri ise kemiğinden sıyırıp yemeklerde veya çorbalarda kullanabilirsiniz Hazırlanan et suyunu özellikle çocukların çorbalarında kullanmanızı öneririm Bunun yanı sıra pilavlarda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz
Not: Bazı tariflerde et suyu hazırlarken haşlama suyuna çeşitli baharatlar ve sebzeler ilave ediliyor Ben genelde et suyunu kullandığım yerde zaten baharatlarını eklediğim için önceden baharat eklemeye gerek duymuyorum Ayrıca haşlanan etleri de başka şekilde kullandığım için et suyunu sade hazırlamayı tercih ediyorum
 
858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt