Makarna salatasıyla âlâ giden birçok materyal vardır: sebzeler, örneğin bezelye, mısır taneleri, havuç, brokoli, dolmalık biber, salatalık, ayrıyeten öbürleri, zeytin, peynir, soğan, taze soğan, kereviz, arpacık, mantar, fasulye, nohut , fındık, baharatlar vb...
Makarna salatası yapmak için materyaller
- 1 su bardağı makarna
- tuz
- 2 yemek kaşığı barbunya fasulyesi
- 1 taze soğan
- 1 küçük domates
- 1 haşlanmış yumurta
- 2 yemek kaşığı tatlı mısır
- 1/4 su bardağı doğranmış salatalık
Bir tencereye su koyun ve kaynatın, tuz ekleyin.
Makarnayı kaynayan suya dökün ve düzgünce pişene kadar, lakin lapa üzere olmayacak halde pişirin.
Bir süzgeç içine yeterlice süzün ve soğuk suda durulayın, soğumaya bırakın.
Bu ortada taze soğanları doğrayın, domatesleri büyük modüller halinde kesin, domatesin suyu çoksa çekirdeklerini çıkarın.
Yumurtayı 8 modüle bölün.
Makarna salatası sos gereçleri;
- 1/2 su bardağı mayonez
- 1/4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 1/2 yemek kaşığı şeker
Her şeyi bir ortaya getirmek için
Büyük bir kapta makarna, barbunya, taze soğan, domates, haşlanmış yumurta, tatlı mısır ve salatalığı karıştırın.
Sosun 2/3'ünü ekleyip makarna ile karıştırın, örtün ve buzdolabına koyun.
Servis yapmaya hazır olduğunuzda kalan sosu karıştırın. Afiyet olsun...
Notlar
Vejetaryenler/veganlar için badem sütü, soya sütü vb. fındık sütü kullanabilirsiniz. Ayrıyeten yumurtayı kullanmayın.