CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için devletimizin onurlu bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış' dediği Et ve Süt Kurumu yetkilileri tarafından binanın kapısı tel ile kapatılarak içeri alınmadı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu binasına gitti. CHP başkanı burada içeriye alınmadı, açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:
'Daha evvel TÜİK'e gitmiştim. Emeklilerin, memurların, minimum ücretlilerin haklarını savunmak için. Düşük artırıma toplumun dikkatini çekmek için. Daha sonra kelamlı imtihanda hakları yenen gençlerin haksızlığını duyurmak için MEB'e gitmiştim. Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Temel nedeni, çocukların haklarını savunmak. Bayan milletvekilleriyle beraberim. Bayan vekiller, bütün anneler, çocuklarının uygun beslenmesini isterler. Hiçbir çocuğun yataya aç girmemesi lazım. Çocukların kâfi beslenmeleri gerekir. Tarım Bakanı'nın Türkiye gerçeklerinden haberi yok.'
Dün akşam ziyaretini duyurmuştu
Daha evvel de MEB ve TÜİK'e alınmamıştı
Kılıçdaroğlu, daha evvel de Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan randevu istemiş lakin cevap alamamıştı. MEB'e ve TÜİK'e giden Kılıçdaroğlu içeri alınmamıştı.