Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
0
295

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Yumuşacık ve lezzeti bir et yemeği pişirmenin yollarını arıyorsanız sizlere önereceğimiz yöntemlerle çok daha lezzetli ve yumuşak et yemekleri yapacaksınız Amaç yumuşak ve lezzeti bir et yemeği olsa da en önemli nokta etin besin değerini kaybetmemesidir








ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI





Lezzetli ve Yumuşak Et Pişirme Yöntemleri





Eti pişirmeden önce limon suyuna bulayın ve bir süre bekletin Böylece etinizin hem daha lezzetli hem de çok daha yumuşak olduğunu göreceksiniz


Kızartma ve ızgara yapmadan önce tava ve ızgaranın önceden kızdırılması çok önemlidir Pişirilecek et oda sıcaklığında olursa ve pişirme esnasında sıksık çevrilmezse istediğiniz gibi olacaktır


Fırın yemeklerinde etler 180 derece de pişirilmelidir İdeal sıcaklık budur


Etin tuzu kesinlikle pişirildikten sonra konulmalıdır Aksi takdirde etiniz sert olacaktır


Terbiyelediğiniz eti 34 saat buzdolabında bekletirseniz çok daha yumuşak ve lezzetli bir et yemeği yapabilirsiniz


Yoğurt suyu ile terbiyelenen etler yoğurt suyu asidi nedeni ile çok daha yumuşak olacaktır


Etin yavaşyavaş pişirilmesi daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar


Haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katılarak et haşlanırsa sonuç mükemmel olur


Etin marine edilmesi lezzetini son derece arttıran bir yöntemdir Limon yanında süt, soğan suyu, zeytinyağı, kimyon, pul biber, karabiber ve kekikle etinizi terbiye edebilir, hem lezzetli hem de yumuşacık bir et yemeği yapabilirsiniz


Domates suyu, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilen etin bir gün bekletildikten sonra pişirilmesi ile yine çok lezzetli ve yumuşak et yemekleri yapılmaktadır
 

Similar threads

Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı eti pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Kırmızı etin hem lezzetli hem de lokum gibi olması için size vereceğimiz birkaç ipucuyla ortaya çok güzel pişmiş lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı et Besin değeri yüksek olan kırmızı et vücudumuz için gereken protein bakımından en önemli yapı taşları arasında yer alıyor. Aynı zamanda kırmızı et diyetlerde tüketildiği zaman kilo vermeye de yardımcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Protein bakımından en zengin olan kırmız et vücudumuz için gerekli olan bütün vitamini sağlıyor. Protein deposu olan kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden oluyor. Etleri bölümlere ayırırken doğru yerden kesmek ve parçalara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
İçerisinde bol miktarda çinko, demir, bakır, B12, B3, B2 barındıran kuzu ve koyun eti, sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı sağlıklı bir besindir. Kansızlık, yorgunluk veya bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gereken kuzu ve koyun etini nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
İçerisinde bol miktarda çinko, demir, bakır, B12, B3, B2 barındıran kuzu ve koyun eti, sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı sağlıklı bir besindir. Kansızlık, yorgunluk veya bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gereken kuzu ve koyun etini nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
187
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt