Yumuşacık ve lezzeti bir et yemeği pişirmenin yollarını arıyorsanız sizlere önereceğimiz yöntemlerle çok daha lezzetli ve yumuşak et yemekleri yapacaksınız Amaç yumuşak ve lezzeti bir et yemeği olsa da en önemli nokta etin besin değerini kaybetmemesidir
ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Lezzetli ve Yumuşak Et Pişirme Yöntemleri
Eti pişirmeden önce limon suyuna bulayın ve bir süre bekletin Böylece etinizin hem daha lezzetli hem de çok daha yumuşak olduğunu göreceksiniz
Kızartma ve ızgara yapmadan önce tava ve ızgaranın önceden kızdırılması çok önemlidir Pişirilecek et oda sıcaklığında olursa ve pişirme esnasında sıksık çevrilmezse istediğiniz gibi olacaktır
Fırın yemeklerinde etler 180 derece de pişirilmelidir İdeal sıcaklık budur
Etin tuzu kesinlikle pişirildikten sonra konulmalıdır Aksi takdirde etiniz sert olacaktır
Terbiyelediğiniz eti 34 saat buzdolabında bekletirseniz çok daha yumuşak ve lezzetli bir et yemeği yapabilirsiniz
Yoğurt suyu ile terbiyelenen etler yoğurt suyu asidi nedeni ile çok daha yumuşak olacaktır
Etin yavaşyavaş pişirilmesi daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar
Haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katılarak et haşlanırsa sonuç mükemmel olur
Etin marine edilmesi lezzetini son derece arttıran bir yöntemdir Limon yanında süt, soğan suyu, zeytinyağı, kimyon, pul biber, karabiber ve kekikle etinizi terbiye edebilir, hem lezzetli hem de yumuşacık bir et yemeği yapabilirsiniz
Domates suyu, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilen etin bir gün bekletildikten sonra pişirilmesi ile yine çok lezzetli ve yumuşak et yemekleri yapılmaktadır
ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Lezzetli ve Yumuşak Et Pişirme Yöntemleri
Eti pişirmeden önce limon suyuna bulayın ve bir süre bekletin Böylece etinizin hem daha lezzetli hem de çok daha yumuşak olduğunu göreceksiniz
Kızartma ve ızgara yapmadan önce tava ve ızgaranın önceden kızdırılması çok önemlidir Pişirilecek et oda sıcaklığında olursa ve pişirme esnasında sıksık çevrilmezse istediğiniz gibi olacaktır
Fırın yemeklerinde etler 180 derece de pişirilmelidir İdeal sıcaklık budur
Etin tuzu kesinlikle pişirildikten sonra konulmalıdır Aksi takdirde etiniz sert olacaktır
Terbiyelediğiniz eti 34 saat buzdolabında bekletirseniz çok daha yumuşak ve lezzetli bir et yemeği yapabilirsiniz
Yoğurt suyu ile terbiyelenen etler yoğurt suyu asidi nedeni ile çok daha yumuşak olacaktır
Etin yavaşyavaş pişirilmesi daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar
Haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katılarak et haşlanırsa sonuç mükemmel olur
Etin marine edilmesi lezzetini son derece arttıran bir yöntemdir Limon yanında süt, soğan suyu, zeytinyağı, kimyon, pul biber, karabiber ve kekikle etinizi terbiye edebilir, hem lezzetli hem de yumuşacık bir et yemeği yapabilirsiniz
Domates suyu, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilen etin bir gün bekletildikten sonra pişirilmesi ile yine çok lezzetli ve yumuşak et yemekleri yapılmaktadır