iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek şeker
1 kaşık tereyağ ( margarinde olur)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin:
Krem şanti bir paket
1 bardak süt
Hazırlanışı
İlk önce etimekleri borcama diziyoruz Suyu ve şekeri kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan 56 dakika sonra kapatıyoruz altını ve 10 dakika soğumaya bırakıyoruz O sırada muhallebi malzemesini tencereye alıp vanilya tereyağ hariç pişiriyoruz kaynadığı sırada ( balon balon oluyor) vanilya ve tereyağı koyuyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz Etimeklere geçip soğuyan şerbetle kepçe yardımıyla her yerine gelecek şekilde ıslatıyoruz Krema soğuduğu zaman etimeklerin üzerine döküyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz o sırada krem şantinin bir paketini alıp sütle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Muhallebimizi koyduğumuz borcam sıcak olmayacak eğer sıcak olursa krem şanti üzerinde erir ( kenarında deneme yapabilirsiniz) en son olarak muhallebinin üzerine krem şantiyi güzelce sürüp üzerine streçle kaplayıp buzdolabına gönderiyorsunuz Akşam dan yapılıp 1 gün geçmesi tavsiye edilir daha güzel oluyor Afiyet olsun
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek şeker
1 kaşık tereyağ ( margarinde olur)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin:
Krem şanti bir paket
1 bardak süt
Hazırlanışı
İlk önce etimekleri borcama diziyoruz Suyu ve şekeri kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan 56 dakika sonra kapatıyoruz altını ve 10 dakika soğumaya bırakıyoruz O sırada muhallebi malzemesini tencereye alıp vanilya tereyağ hariç pişiriyoruz kaynadığı sırada ( balon balon oluyor) vanilya ve tereyağı koyuyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz Etimeklere geçip soğuyan şerbetle kepçe yardımıyla her yerine gelecek şekilde ıslatıyoruz Krema soğuduğu zaman etimeklerin üzerine döküyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz o sırada krem şantinin bir paketini alıp sütle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Muhallebimizi koyduğumuz borcam sıcak olmayacak eğer sıcak olursa krem şanti üzerinde erir ( kenarında deneme yapabilirsiniz) en son olarak muhallebinin üzerine krem şantiyi güzelce sürüp üzerine streçle kaplayıp buzdolabına gönderiyorsunuz Akşam dan yapılıp 1 gün geçmesi tavsiye edilir daha güzel oluyor Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.