iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
Şerbeti için:
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Kreması için:
*1, 5 bardak süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta sarısı
*1 tane vanilya
*200 ml sıvı krema
Üzeri için:
*1 paket toz kremşanti
*1 su bardağı süt
*2 tane muz
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Su,şeker ve limonu kaynatalım şerbeti hazırlayalım Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim Kremayı yapmaya başlayalım Sütnişastaşekeryumurta sarısı ve vanilyayı tencereye koyup homojen olana kadar karıştırıp kaynatalım İlk sıcağı gidince sıvı kremayla bütün olacak şekilde karıştıralım Etimeklerin üzerine dökerek soğumasını bekleyiniz O sırada toz kremşanti ve sütü önce düşük derecede 2530 saniye mikserden geçirin sonrada 23 dakika yüksek derecede karıştırın ve buzdolabında 1520 dakika bekletiniz Soğuyan etimeklerin üzerini hazırladığınız kremşanti ve muz ile süsleyerek servis edebilirsiniz *Afiyet olsun
*1 paket etimek
Şerbeti için:
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Kreması için:
*1, 5 bardak süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta sarısı
*1 tane vanilya
*200 ml sıvı krema
Üzeri için:
*1 paket toz kremşanti
*1 su bardağı süt
*2 tane muz
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Su,şeker ve limonu kaynatalım şerbeti hazırlayalım Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim Kremayı yapmaya başlayalım Sütnişastaşekeryumurta sarısı ve vanilyayı tencereye koyup homojen olana kadar karıştırıp kaynatalım İlk sıcağı gidince sıvı kremayla bütün olacak şekilde karıştıralım Etimeklerin üzerine dökerek soğumasını bekleyiniz O sırada toz kremşanti ve sütü önce düşük derecede 2530 saniye mikserden geçirin sonrada 23 dakika yüksek derecede karıştırın ve buzdolabında 1520 dakika bekletiniz Soğuyan etimeklerin üzerini hazırladığınız kremşanti ve muz ile süsleyerek servis edebilirsiniz *Afiyet olsun