iltasyazilim
FD Üye
Karamelize Şerbetli Harika Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
17 Adet Tuzsuz Etimek 2 Su Bardağı Şeker 2, 5 Su Bardağı Su Kreması için;
1 lt süt 4 Yemek Kaşığı Un 4 Yemek Kaşığı Şeker 2 Yemek Kaşığı Nişasta 1 Paket Vanilya Üzeri için;
2 Poşet Krem Şanti 2 Su Bardağı Soğuk Süt Süslemek için;
Hindistan Cevizi
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk Karamelize Şerbetli Harika Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlayım; Şekeri tencereye döküp orta ateş de arada tahta kaşıkla karıştırarak eriyinceye kadar pişirip içine suyunu dökdükten sonra sertleşen şekeri tekrar eriyinceye kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım
**Suyu dökerken dikkatli olun üzerinize sıçramasın!!!
Etimekleri geniş bir kaba dizelim ve hazır olan şerbeti üzerine döküp çekmesi için beklerken, Kremasını hazırlayalım vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye döküp karıştıralım ve ocağın üzerine alıp orta ateş de karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirip içine vanilyayı dökelim karıştırdıktan ocağın altını kapatalım
Şerbetini çekmiş olan etimeklerin üzerine kremayı döküp her tarafına yayalım ve oda sıcaklığına gelince soğuması için buzdolabına kaldıralım Bu arada krem şantiyi iki bardak soğuk süt ile çırpıp soğumuş olan pastanın üzerine yayalım onbeş yirmi dakika daha buzdolabında bekletip son olarak hindistan cevizini serpiştirip dilimleyerek servis edip bu nefis tatlıyı sıcacık çayın yanında Afiyetle yiyebilirsiniz
Yapacak olanlara
Kolay Gelsin Afiyet olsun
17 Adet Tuzsuz Etimek 2 Su Bardağı Şeker 2, 5 Su Bardağı Su Kreması için;
1 lt süt 4 Yemek Kaşığı Un 4 Yemek Kaşığı Şeker 2 Yemek Kaşığı Nişasta 1 Paket Vanilya Üzeri için;
2 Poşet Krem Şanti 2 Su Bardağı Soğuk Süt Süslemek için;
Hindistan Cevizi
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk Karamelize Şerbetli Harika Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlayım; Şekeri tencereye döküp orta ateş de arada tahta kaşıkla karıştırarak eriyinceye kadar pişirip içine suyunu dökdükten sonra sertleşen şekeri tekrar eriyinceye kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım
**Suyu dökerken dikkatli olun üzerinize sıçramasın!!!
Etimekleri geniş bir kaba dizelim ve hazır olan şerbeti üzerine döküp çekmesi için beklerken, Kremasını hazırlayalım vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye döküp karıştıralım ve ocağın üzerine alıp orta ateş de karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirip içine vanilyayı dökelim karıştırdıktan ocağın altını kapatalım
Şerbetini çekmiş olan etimeklerin üzerine kremayı döküp her tarafına yayalım ve oda sıcaklığına gelince soğuması için buzdolabına kaldıralım Bu arada krem şantiyi iki bardak soğuk süt ile çırpıp soğumuş olan pastanın üzerine yayalım onbeş yirmi dakika daha buzdolabında bekletip son olarak hindistan cevizini serpiştirip dilimleyerek servis edip bu nefis tatlıyı sıcacık çayın yanında Afiyetle yiyebilirsiniz
Yapacak olanlara
Kolay Gelsin Afiyet olsun