iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı İçin Malzemeler
1 paket etimek (Tuzsuz olursa daha iyi) 2 bardak şeker 2 ,5 bardak su Muhallebisi için;
1 litre süt 1 bardak un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 2 bardak şeker 2 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Üzerine;
1 poşet krem şanti ve 1 bardak süt Not:
Bardak ölçüsü 200ml
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Etimek Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için teflon tencereye şekerin yarısını dökün ve orta ateşte ara ara karıştırarak erimesini sağlayın
Şeker karamelize olunca suyu ilave edin, karıştırın kalan şekeri de ilave edip 10 dk kaynatın
Borcama etimekleri dizin, şerbet sıcakken her yerine gezdirin
Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin
Ocağın altını kapatıp kalan malzemeleri ekleyip mikser ile çırpın ve etimeklerin üzerine dökün
Krem şantiyi de sütle çırpıp soğuyan tatlının üzerine yayın
Tatlıyı buzdolabında dinlendirip servis yapın
1 paket etimek (Tuzsuz olursa daha iyi) 2 bardak şeker 2 ,5 bardak su Muhallebisi için;
1 litre süt 1 bardak un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 2 bardak şeker 2 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Üzerine;
1 poşet krem şanti ve 1 bardak süt Not:
Bardak ölçüsü 200ml
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Etimek Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için teflon tencereye şekerin yarısını dökün ve orta ateşte ara ara karıştırarak erimesini sağlayın
Şeker karamelize olunca suyu ilave edin, karıştırın kalan şekeri de ilave edip 10 dk kaynatın
Borcama etimekleri dizin, şerbet sıcakken her yerine gezdirin
Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin
Ocağın altını kapatıp kalan malzemeleri ekleyip mikser ile çırpın ve etimeklerin üzerine dökün
Krem şantiyi de sütle çırpıp soğuyan tatlının üzerine yayın
Tatlıyı buzdolabında dinlendirip servis yapın