iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
8 dilim tuzsuz etimek Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Elma püresi için:
3 adet orta boy elma 2 yemek kaşığı toz şeker 12 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 12 tatlı kaşığı tarçın Muhallebisi için:
3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşığı vanilya özütü 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için:
1 paket toz krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 12 tatlı kaşığı tarçın
NASIL YAPILIR?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde dizin Ilınan şerbet karışımıyla etimekleri ıslatıp şerbeti çekmesi için bekletin Kabuklarını soyduğunuz elmaları, dört eşit parçaya bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra rendenin iri kısmıyla rendeleyin Rendelenmiş elmaları, toz şeker ilavesiyle geniş bir tavada soteleyin Tarçın ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle karıştırarak soteleme işlemini 34 dakika kadar sürdürün Pişirme işleminin ardından soğuması için bir kenarda bekletin Tatlının muhallebisi için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye alıp metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan aldıktan sonra tereyağı kattığınız muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz elma püresini paylaştırın Hazırladığınız muhallebiyi üzerlerine döküp soğuması ve kabuk bağlaması için buzdolabında bekletin Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp koyu bir krema hazırlayın Kabuk bağlayıp soğuyan muhallebi katı üzerine krem şantiyi yayıp soğuması için buzdolabında bekletin Son olarak üzerine tarçın serptiğiniz tatlıyı, kare dilimler halinde kesip sevdiklerinizle paylaşın
8 dilim tuzsuz etimek Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Elma püresi için:
3 adet orta boy elma 2 yemek kaşığı toz şeker 12 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 12 tatlı kaşığı tarçın Muhallebisi için:
3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşığı vanilya özütü 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için:
1 paket toz krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 12 tatlı kaşığı tarçın
NASIL YAPILIR?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde dizin Ilınan şerbet karışımıyla etimekleri ıslatıp şerbeti çekmesi için bekletin Kabuklarını soyduğunuz elmaları, dört eşit parçaya bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra rendenin iri kısmıyla rendeleyin Rendelenmiş elmaları, toz şeker ilavesiyle geniş bir tavada soteleyin Tarçın ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle karıştırarak soteleme işlemini 34 dakika kadar sürdürün Pişirme işleminin ardından soğuması için bir kenarda bekletin Tatlının muhallebisi için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye alıp metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan aldıktan sonra tereyağı kattığınız muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz elma püresini paylaştırın Hazırladığınız muhallebiyi üzerlerine döküp soğuması ve kabuk bağlaması için buzdolabında bekletin Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp koyu bir krema hazırlayın Kabuk bağlayıp soğuyan muhallebi katı üzerine krem şantiyi yayıp soğuması için buzdolabında bekletin Son olarak üzerine tarçın serptiğiniz tatlıyı, kare dilimler halinde kesip sevdiklerinizle paylaşın