Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimek Tatlısı (:

Etimek Tatlısı (:

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
12 adet tuzsuz etimek
şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da antep fıstığı




Hazırlanışı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım Kaynamaya başladıktan 56 dk sonra altını kapatarak Şerbeti 10 dk kadar beklettim Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım

Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 23 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz Afiyet olsun


 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt