iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 kaşık tereyağı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 bardak süt
*•Çikolata sosu
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbeti hazırlıyoruz
*Bir tavaya 15 su bardağı şekeri alarak karamel rengi olana kadar karıştırıyoruz
*Üzerine 2 su bardağı suyu dikkatlice dökerek şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
*Şerbetimizi 10 dk kenarda bekletiyoruz
*Bu sırada etmekleri bir borcama diziyoruz
*Üzerine şerbetimizi gezdiriyoruz
*Etimekler şerbeti çekerken biz muhallebiyi hazırlıyoruz
*Muhallebisi için 1 litre süt, 6 yemek kaşığı un ve 6 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını güzelce karıştırıyoruz
*Koyu bir kıvama gelip kaynayınca ocağın altını kapatıp, üzerine bir paket vanilya ve 1 kaşık tereyağı koyuyoruz
*İyice karıştırarak şerbetini çeken etimeklerin üzerine yayıyoruz
*Muhallebiyi soğuması için kenara alıyoruz
*Bir su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayıp buzdolabında biraz dinlendiriyoruz
*Muhallebi soguyunca üzerine kremşantiyi sürüyoruz Servis ederken çikolata sos ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun : )
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 kaşık tereyağı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 bardak süt
*•Çikolata sosu
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbeti hazırlıyoruz
*Bir tavaya 15 su bardağı şekeri alarak karamel rengi olana kadar karıştırıyoruz
*Üzerine 2 su bardağı suyu dikkatlice dökerek şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
*Şerbetimizi 10 dk kenarda bekletiyoruz
*Bu sırada etmekleri bir borcama diziyoruz
*Üzerine şerbetimizi gezdiriyoruz
*Etimekler şerbeti çekerken biz muhallebiyi hazırlıyoruz
*Muhallebisi için 1 litre süt, 6 yemek kaşığı un ve 6 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını güzelce karıştırıyoruz
*Koyu bir kıvama gelip kaynayınca ocağın altını kapatıp, üzerine bir paket vanilya ve 1 kaşık tereyağı koyuyoruz
*İyice karıştırarak şerbetini çeken etimeklerin üzerine yayıyoruz
*Muhallebiyi soğuması için kenara alıyoruz
*Bir su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayıp buzdolabında biraz dinlendiriyoruz
*Muhallebi soguyunca üzerine kremşantiyi sürüyoruz Servis ederken çikolata sos ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun : )