iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*17 adet etimek daha azda kullanabilirsin küçük borcam da yaparsanız
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
*6 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Ceviz
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk öncelikle su şekeri ateşe katıp şerbeti kaynatılır
*Kaynayınca 10 dakika kısık ateşte sonra altı kapatılıp, borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz
*Biz muhallebiyi hazırlayana kadar şerbeti çekecektir
*Muhallebisi için vanilya margarin hariç tüm malzemeler tencereye katılır, ateşe alınır
*Kaynayınca kadar karıştırıyoruz
*Kaynayınca kısık ateşte 2 dakika daha bırakıp, alıyoruz
*İçine vanilya margarini ekleyip, iyicene karıştırıp, etimeklerin üzerine döküyoruz
*Muhallebi soğuyunca iyicene 1 bardak sütle çırptığımız krem şantiyi muhallebinin üzerine güzelce yayıyoruz
*Üzerini kapatıp dolaba dinlendirmeye kaldırıyoruz
**1 gün önceden yapıldığında daha güzel oluyor servis zamanında üzerine ceviz serpiyoruz Afiyet olsun
*17 adet etimek daha azda kullanabilirsin küçük borcam da yaparsanız
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
*6 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Ceviz
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk öncelikle su şekeri ateşe katıp şerbeti kaynatılır
*Kaynayınca 10 dakika kısık ateşte sonra altı kapatılıp, borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz
*Biz muhallebiyi hazırlayana kadar şerbeti çekecektir
*Muhallebisi için vanilya margarin hariç tüm malzemeler tencereye katılır, ateşe alınır
*Kaynayınca kadar karıştırıyoruz
*Kaynayınca kısık ateşte 2 dakika daha bırakıp, alıyoruz
*İçine vanilya margarini ekleyip, iyicene karıştırıp, etimeklerin üzerine döküyoruz
*Muhallebi soğuyunca iyicene 1 bardak sütle çırptığımız krem şantiyi muhallebinin üzerine güzelce yayıyoruz
*Üzerini kapatıp dolaba dinlendirmeye kaldırıyoruz
**1 gün önceden yapıldığında daha güzel oluyor servis zamanında üzerine ceviz serpiyoruz Afiyet olsun