iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*12 adet etimek
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
Muhallebi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*5 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine;
*1 paket toz krem şanti
*1 su bardağı süt
*Kırılmış fındık veya ceviz
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şekeri derin bir tava veya tencereye alıp eritiyoruz, çok fazla yakmamaya dikkat edin yoksa tatlımız yanık kokar ?
*Eriyip hafif karamel rengi alan şekerimize suyu ilave ediyoruz
*İlk başta şekeriniz toparlanıp sertleşecektir bu sizi korkutmasın hemen eriyip açılacak
*Bu arada etimeklerimizi borcama dizelim ve hazırladığımız şerbeti üzerine sıcak halde dökelim
*Şimdi sıra muhallebide?
*Vanilin ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alalım karıştırarak pişirelim
*Kaynamaya başlayınca vanilin ve tereyağını ekleyelim tereyağı eridiğinde tamamdır
*Muhallebiyi biraz mikserle çırpıp şerbetlenmiş etimeklerin üzerine döküp düzeltelim iyice soğumasını bekliyoruz
*Krem şantiyi sütle hazırlayıp soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp spatula ile düzeltiyoruz
*Fındık ceviz serpilir veeee tatlımız servise hazır
?afiyet şifa olsun ?
*12 adet etimek
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
Muhallebi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*5 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine;
*1 paket toz krem şanti
*1 su bardağı süt
*Kırılmış fındık veya ceviz
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şekeri derin bir tava veya tencereye alıp eritiyoruz, çok fazla yakmamaya dikkat edin yoksa tatlımız yanık kokar ?
*Eriyip hafif karamel rengi alan şekerimize suyu ilave ediyoruz
*İlk başta şekeriniz toparlanıp sertleşecektir bu sizi korkutmasın hemen eriyip açılacak
*Bu arada etimeklerimizi borcama dizelim ve hazırladığımız şerbeti üzerine sıcak halde dökelim
*Şimdi sıra muhallebide?
*Vanilin ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alalım karıştırarak pişirelim
*Kaynamaya başlayınca vanilin ve tereyağını ekleyelim tereyağı eridiğinde tamamdır
*Muhallebiyi biraz mikserle çırpıp şerbetlenmiş etimeklerin üzerine döküp düzeltelim iyice soğumasını bekliyoruz
*Krem şantiyi sütle hazırlayıp soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp spatula ile düzeltiyoruz
*Fındık ceviz serpilir veeee tatlımız servise hazır
?afiyet şifa olsun ?