iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*1 paket krem santi
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şekerimizi tencereye alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım Şeker iyice karamelize olunca üzerine su ilave edelim İyice kaynayınca 510 dakika daha kadar kaynatalım Daha sonra ocağın altını kapatalım Etimekleri borcama dizelim ve üzerine şerbeti dökelim Daha sonra muhallebiyi hazırlayalım Bunun için tencereye süt, şeker, un ve nisaştayı alalım Güzelce çırpalım ve kaynayana kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ilave edelim İyice karıştırıp 23 dakika daha kaynatalım Ocağın altını kapatıp, şerbetini döktüğümüz etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim ve güzelce düzleştirelim Muhallebi iyice soğuyana kadar bekleyelim İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım Bir gün bekletelim Servis yapacağımız zaman krem şantimizi hazırlayalım Bir paket toz krem santiye bir bardak soğuk süt ilave edelim, iyice karıştıralım Koyu kıvam alınca muhallebinin üzerine sürelim İyice düzleştirip üzerine bolca hindistan cevizi dökelim ve servise hazır
Afiyet olsun??
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*1 paket krem santi
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şekerimizi tencereye alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım Şeker iyice karamelize olunca üzerine su ilave edelim İyice kaynayınca 510 dakika daha kadar kaynatalım Daha sonra ocağın altını kapatalım Etimekleri borcama dizelim ve üzerine şerbeti dökelim Daha sonra muhallebiyi hazırlayalım Bunun için tencereye süt, şeker, un ve nisaştayı alalım Güzelce çırpalım ve kaynayana kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ilave edelim İyice karıştırıp 23 dakika daha kaynatalım Ocağın altını kapatıp, şerbetini döktüğümüz etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim ve güzelce düzleştirelim Muhallebi iyice soğuyana kadar bekleyelim İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım Bir gün bekletelim Servis yapacağımız zaman krem şantimizi hazırlayalım Bir paket toz krem santiye bir bardak soğuk süt ilave edelim, iyice karıştıralım Koyu kıvam alınca muhallebinin üzerine sürelim İyice düzleştirip üzerine bolca hindistan cevizi dökelim ve servise hazır
Afiyet olsun??