iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 paket etimek
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar?
Bu tatlıyı bilmeyeniniz yoktur herhalde Bence çok şık ve çok lezzetli bi tatlıdır kendisi Yapımı da bir o kadar kolay ve hızlı
Şimdi ilk olarak şerbetimizi yapmaya başlıyoruz
Bir teflon tencereye şekerimizi koyup kısık ateşte karamelize olur şekilde kavuruyoruz
Ardından karamel şeklini almış şekerimize iki bardak suyumuzu koyuyoruz
Merak etmeyin şeker içinde hemencecik eriyip gidecek telaşa kapılmayalım
Şerbetimizin beş dakika kaynaması yeterli olacaktır
Etimeklerimizi borcama diziyoruz ve üzerine şerbetimizi bir güzel döküyoruz her tarafına
Geçelim muhallebi yapımına İlk olaraktan sütümüzü şekerimizi unumuzu nişastamızı ekleyip alıyoruz ocağa
Kaynayana kadar karıştırıyoruz
Muhallebimiz kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip bi iki dakika kadar pişiriyoruz
Ardından muhallabiyi etimeklerin üzerine döküyoruz
Tatlımızın biraz soğuması gerek bu arada
Tatlımız soğurken kremşantimizi bir bardak sütle iyice çırpıyoruz ve dolapta bekletiyoruz
Tatlımız soğuduktan sonra kremşantimizi de üzerine bi güzel sürüyoruz
Artık Tatlımız hazır demektir İyice soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyebiliriz
Afiyet olsun???
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 paket etimek
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar?
Bu tatlıyı bilmeyeniniz yoktur herhalde Bence çok şık ve çok lezzetli bi tatlıdır kendisi Yapımı da bir o kadar kolay ve hızlı
Şimdi ilk olarak şerbetimizi yapmaya başlıyoruz
Bir teflon tencereye şekerimizi koyup kısık ateşte karamelize olur şekilde kavuruyoruz
Ardından karamel şeklini almış şekerimize iki bardak suyumuzu koyuyoruz
Merak etmeyin şeker içinde hemencecik eriyip gidecek telaşa kapılmayalım
Şerbetimizin beş dakika kaynaması yeterli olacaktır
Etimeklerimizi borcama diziyoruz ve üzerine şerbetimizi bir güzel döküyoruz her tarafına
Geçelim muhallebi yapımına İlk olaraktan sütümüzü şekerimizi unumuzu nişastamızı ekleyip alıyoruz ocağa
Kaynayana kadar karıştırıyoruz
Muhallebimiz kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip bi iki dakika kadar pişiriyoruz
Ardından muhallabiyi etimeklerin üzerine döküyoruz
Tatlımızın biraz soğuması gerek bu arada
Tatlımız soğurken kremşantimizi bir bardak sütle iyice çırpıyoruz ve dolapta bekletiyoruz
Tatlımız soğuduktan sonra kremşantimizi de üzerine bi güzel sürüyoruz
Artık Tatlımız hazır demektir İyice soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyebiliriz
Afiyet olsun???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.