iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tuzsuz etimek
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*5 yemek kaşığı *un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı margarin ve ya tereyağ
Üzeri için;
*Çikolata tozu yeşil fıstık (ben kirazla süsledim )
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Minik bir tencereyi şekeri alıyoruz ve kısık bir ateşte kendi halinde erimesi için bekletiyoruz Dikkat edelim yanmasın Eriyip hafif rengi karamelize olan şekerimizi dikkatlice suyunu ekleyip kaynayana kadar ocakta tutuyoruz Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine şerbetimizi döküyoruz ve muhallebimizi hazırlamak için tereyağ hariç tüm malzemeler bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz Kaynayan muhallebimize son olarak tereyağımızı da ekleyip mikserle 5 10 dakika çırpıyoruz Hazır olan muhallebimizi etimeklerin üstüne döküp ılıması için bir kenara alıyoruz Son olarak krem şantimizi hazırlıyoruz Üzerine sürüyoruz
Püf noktasıikkat edin muhallebi sıcakken kremşantiyi dökmeyin eriyebilir Buzdolabında 4 5 saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servise hazır hale getiriyoruz (Şerbet hazırlarken karamelize etmekte zorlanırsanız şeker ve suyu kaynatarak ta şerbeti hazırlayabilirsiniz Afiyet olsun
*1 paket tuzsuz etimek
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*5 yemek kaşığı *un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı margarin ve ya tereyağ
Üzeri için;
*Çikolata tozu yeşil fıstık (ben kirazla süsledim )
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Minik bir tencereyi şekeri alıyoruz ve kısık bir ateşte kendi halinde erimesi için bekletiyoruz Dikkat edelim yanmasın Eriyip hafif rengi karamelize olan şekerimizi dikkatlice suyunu ekleyip kaynayana kadar ocakta tutuyoruz Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine şerbetimizi döküyoruz ve muhallebimizi hazırlamak için tereyağ hariç tüm malzemeler bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz Kaynayan muhallebimize son olarak tereyağımızı da ekleyip mikserle 5 10 dakika çırpıyoruz Hazır olan muhallebimizi etimeklerin üstüne döküp ılıması için bir kenara alıyoruz Son olarak krem şantimizi hazırlıyoruz Üzerine sürüyoruz
Püf noktasıikkat edin muhallebi sıcakken kremşantiyi dökmeyin eriyebilir Buzdolabında 4 5 saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servise hazır hale getiriyoruz (Şerbet hazırlarken karamelize etmekte zorlanırsanız şeker ve suyu kaynatarak ta şerbeti hazırlayabilirsiniz Afiyet olsun