iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek Etimeği Islatmak İçin:
3 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su Muhallebisi İçin:
1 litre süt (5 su bardağı), 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 poşet krem şanti Üzeri İçin:
1 kutu krema (200 ml), 1 paket sütlü çikolata (80 gr) Yapılışı
Muhallebisi için; tencereye sütü, unu ve toz şekeri koyup iyice karıştıralım
Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim
Sonra içine toz krem şantiyi ilave edip blendar ile 5 dakika çırpalım
Bir kaba şekeri ve suyu koyup iyice karıştırarak eritelim
Şekerli suyu parçalara böldüğümüz etimeklerin üzerine eşit şekilde gezdirerek dökelim
150 ml bardakların tabanına 23 yemek kaşığı ılık muhallebiden dökelim
Muhallebinin üzerine bir avuç ıslattığımız etimekten koyalım
Etimeklerin üzerine tekrar 23 yemek kaşığı muhallebiden dökelim
Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım
Üzeri için; tencereye kremayı koyup kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtalım
İçine parçalara ayırdığımız çikolatayı ilave edip karıştırarak eritelim
Hazırladığımız ılık sosu muhallebinin üzerine dökelim
Bardakları buzdolabına kaldırıp soğuması için bekletelim
Soğuyan Etimekli Pratik Profiterollerin üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın
Toplam 78 adet Etimekli Pratik Profiterolümüz oldu
Bardak yerine farklı servis kapları kullanabilirsiniz
1 paket tuzsuz etimek Etimeği Islatmak İçin:
3 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su Muhallebisi İçin:
1 litre süt (5 su bardağı), 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 poşet krem şanti Üzeri İçin:
1 kutu krema (200 ml), 1 paket sütlü çikolata (80 gr) Yapılışı
Muhallebisi için; tencereye sütü, unu ve toz şekeri koyup iyice karıştıralım
Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim
Sonra içine toz krem şantiyi ilave edip blendar ile 5 dakika çırpalım
Bir kaba şekeri ve suyu koyup iyice karıştırarak eritelim
Şekerli suyu parçalara böldüğümüz etimeklerin üzerine eşit şekilde gezdirerek dökelim
150 ml bardakların tabanına 23 yemek kaşığı ılık muhallebiden dökelim
Muhallebinin üzerine bir avuç ıslattığımız etimekten koyalım
Etimeklerin üzerine tekrar 23 yemek kaşığı muhallebiden dökelim
Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım
Üzeri için; tencereye kremayı koyup kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtalım
İçine parçalara ayırdığımız çikolatayı ilave edip karıştırarak eritelim
Hazırladığımız ılık sosu muhallebinin üzerine dökelim
Bardakları buzdolabına kaldırıp soğuması için bekletelim
Soğuyan Etimekli Pratik Profiterollerin üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın
Toplam 78 adet Etimekli Pratik Profiterolümüz oldu
Bardak yerine farklı servis kapları kullanabilirsiniz