iltasyazilim
FD Üye
Etimekli Tatlınızı Birde Böyle Deneyin Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 paket tuzsuz etimek
Muhallebisi için;
*1 litre* süt
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
*2 Çay bardağı un
*1 Paket vanilya
*2 Yemek kaşığı nişastası
*23 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN
*1 bardak süt
*1 paket kakaolu kremşanti
ÜZERİ İÇİN;
*Fıstık kırıntısı, veya fındık ceviz kırıntıları olabilir
Etimekli Tatlınızı Birde Böyle Deneyin Tarifi Yapılışı Nete gezerken rastladığım ve çok beğenip denedim Bu güzel lezzeti sizlerle de paylaşmak istedim
ŞERBETİ VE ETİMEK ISLATMA:Önce şerbeti hazırlayın 2 su bardağı şekeri tencereye alıp orta ateşte karamel rengine gelene kadar arada karıştırın Ardından 2 su bardağı suyu ilave edin En başta karamel donacak ama kaynadıkça eriyecektir Eriyene kadar altı açık kalsın Etimekleri orta boy bir borcama dizip şerbet sıcakken ıslatın Şerbeti çekinceye kadar beklesin
MUHALLEBİSİ:Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı bir çırpıcıyla iyice çırpıyoruz Ateşin altını açıp sürekli kıvam alana kadar çırpıyoruz Sürekli karıştırmak gerekiyor ki dibi tutmasın Kıvam alan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı da ekliyor iyice karıştırıyoruz Kaynarlığı giden muhallebiyi kalıbın içine ıslattığımız etimekleri dizelim Dizdiğimiz etimeklerin üzerine muhallebimizi yayıyoruz 3 kat etimek üst üste dizerek tekrarlıyoruz Kaynarlığı giden muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz
1 Paket kakaolu krem şanti 1 Bardak süt (Soğuk olursa daha iyi)
Krem şantimizi hazırlıyoruz ve hazırladığımız kremşantimizi muhallebimizin üzerine yayıp üzerine fıstığımızı veya evinizde ne varsa kullanabilirsiniz isteğe bağlı Ve tatlımızı en az 34 saat dolapta bekletelim sonra servis yapalım Afiyet olsun
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 paket tuzsuz etimek
Muhallebisi için;
*1 litre* süt
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
*2 Çay bardağı un
*1 Paket vanilya
*2 Yemek kaşığı nişastası
*23 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN
*1 bardak süt
*1 paket kakaolu kremşanti
ÜZERİ İÇİN;
*Fıstık kırıntısı, veya fındık ceviz kırıntıları olabilir
Etimekli Tatlınızı Birde Böyle Deneyin Tarifi Yapılışı Nete gezerken rastladığım ve çok beğenip denedim Bu güzel lezzeti sizlerle de paylaşmak istedim
ŞERBETİ VE ETİMEK ISLATMA:Önce şerbeti hazırlayın 2 su bardağı şekeri tencereye alıp orta ateşte karamel rengine gelene kadar arada karıştırın Ardından 2 su bardağı suyu ilave edin En başta karamel donacak ama kaynadıkça eriyecektir Eriyene kadar altı açık kalsın Etimekleri orta boy bir borcama dizip şerbet sıcakken ıslatın Şerbeti çekinceye kadar beklesin
MUHALLEBİSİ:Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı bir çırpıcıyla iyice çırpıyoruz Ateşin altını açıp sürekli kıvam alana kadar çırpıyoruz Sürekli karıştırmak gerekiyor ki dibi tutmasın Kıvam alan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı da ekliyor iyice karıştırıyoruz Kaynarlığı giden muhallebiyi kalıbın içine ıslattığımız etimekleri dizelim Dizdiğimiz etimeklerin üzerine muhallebimizi yayıyoruz 3 kat etimek üst üste dizerek tekrarlıyoruz Kaynarlığı giden muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz
1 Paket kakaolu krem şanti 1 Bardak süt (Soğuk olursa daha iyi)
Krem şantimizi hazırlıyoruz ve hazırladığımız kremşantimizi muhallebimizin üzerine yayıp üzerine fıstığımızı veya evinizde ne varsa kullanabilirsiniz isteğe bağlı Ve tatlımızı en az 34 saat dolapta bekletelim sonra servis yapalım Afiyet olsun