iltasyazilim
FD Üye
Etimekli tavuk göğsü tarifi resimli,
Malzemeler
1 paket sade etimek
1 lt süt
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 minik kahve fincanı un
1 paket vanilya
Sos İçin
1 su bardağından 1 parmak eksik su
12 su bardağı toz şeker
1,5 yemek yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Çırpma teliyle seri hızlı karıştırarak 34 dakika kavurun
yavaşça sütü ek edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin
Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin
Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın
Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın fazla yumuşak olur) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin
Sosu hazırlayın Bunun için su ve toz şekeri kaynatın Bambaşka bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin 23 dakika koyulaşıncaya değin pişirin
Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun 12 saat dinlendirdikten sonradan servis yapabilirsiniz
Not: Hindistan cevizi ya da mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz *
Malzemeler
1 paket sade etimek
1 lt süt
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 minik kahve fincanı un
1 paket vanilya
Sos İçin
1 su bardağından 1 parmak eksik su
12 su bardağı toz şeker
1,5 yemek yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Çırpma teliyle seri hızlı karıştırarak 34 dakika kavurun
yavaşça sütü ek edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin
Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin
Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın
Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın fazla yumuşak olur) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin
Sosu hazırlayın Bunun için su ve toz şekeri kaynatın Bambaşka bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin 23 dakika koyulaşıncaya değin pişirin
Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun 12 saat dinlendirdikten sonradan servis yapabilirsiniz
Not: Hindistan cevizi ya da mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz *