Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etkileyici Hadisler

Etkileyici Hadisler
0
90

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Etkileyici Hadisler
En Etkileyici Hadisler
Etkileyici Hadislerden Ornekler
Hadisler

''Benden sonra insanların en ustunu Ebubekir'dir''

''Eğer benden sonra bir peygamber daha gelseydi bu Omer olurdu''

''Kevser havuzunun başında Sadece Osman'ı bekleyeceğim''

''Benden sonra dini en iyi anlatan Ali'dir''

Boyle buyuruyor Yuce Peygamber

Hic şuphesiz ki, dunyada malı cok olanlar, Ahirette sevabı az olanlardır Ancak Allah'ın kendisine mal verip te, o malı sağına, soluna, onune, arkasına sacan ve onu hayır ve hasenatta sarf edenler mustesnadır

Ravi: Buhari, Rikak 13

Bir kimsenin başkasıyla birlikte kıldığı namaz, tek başına kıldığı namazdan daha parlak ve sevaplıdır İki kişi ile birlikte kıldığı namaz da bir kişi ile birlikte kıldığı namazdan daha faziletlidir Birlikte namaz kılanlar ne kadar cok olursa, o nispette Allah'ın rıza ve sevgisine yakın olurlar

Ravi: Nesai, İmame 45

Her kim, Allah'ın farz kıldığı beş vakit namazı abdestlerine tam olarak, salavatlarına, rukularına tam tamına riayet ederek, vaktinde guzelce ve huşu icinde kılarsa; Allah'ın o kimseyi bağışlayacağına dair ahdi vardır Eğer boyle yapmazsa, dilerse onu bağışlar, dilerse azap verir

Ravi: Ebu Davud, Salat 9

Bir kotuluk gizli kaldığı zaman, yalnız yapana zarar verir Ancak acıkca yapılıp ta onlenmezse zararı herkese olur

Ravi: Taberani, Tac 5686

Başınızda Habeşli bir kole de bulunsa Allah'ın Kitabına gore idare ettiği muddetce, onu dinleyip itaat ediniz

Ravi: Muslim, İmare 37

Kalpleriniz anlam ve hukumleri uzerinde birleştiği muddetce Kur'an'ı okuyunuz Ayrılığa duştuğunuz zaman da bırakıp kalkınız

Ravi: Muslim, İlim 4

Oruc ve Kur'an Kıyamet Gunu kula şefaat ederler Oruc der: Ya Rabbi! Ben onun yemesine ve zevklerine engel oldum, beni ona şefaatci yapKur'an der: Ben onun gece uykusuna engel oldum, beni ona şefaatci yapCenabı Hak tarafından Şefaatiniz kabul olunmuşturbuyurulur

Ravi: Fethur Rabbani, c18 s4

Şu dort şey kimde bulunursa tam bir munafık olur Bunlardan biri kendisinde bulunan kimse de, onu terk edinceye kadar bir munafıklık vasfını taşır Bu vasıflar şunlardır: Konuştuğu zaman yalan soyler, soz verdiği zaman sozunde durmaz, anlaşma yaptığı zaman vazgecer, duşmanlık yaptığı zaman da sınırı aşar ve daha cok kotulukte bulunur

Ravi: Buhari, İman 34

Burada bulunanlar, duyduklarını bulunmayanlara ulaştırsınlar Cunku burada bulunmadığı halde, sozlerimi daha ziyade tatbik edenler cıkabilir

Ravi: Buhari, İlim 9

Allah bir kula, halkı idare etme vazifesini verir de, o da onlara zulmetmiş olarak olurse, Allah ona Cennetini haram kılar

Ravi: Buhari, Ahkam 8

Her kim Kur'an okur, ezberler, helalini helal, haramını haram bilirse, Allah onu Cennete koyar ve ailesinden cehennemlik on kişiye şefaatci yapar

Ravi: Tirmizi, Fezaili Kur'an 13

İspat etmek davacıya, yemin etmek davalıya duşer

Ravi: Tirmizi, Ahkam 12

Kim yeryuzunde Allah'ın dinini ve davasını temsil eden Musluman bir idareciyi kucuk duşurse, Allah da o kimseyi kucuk duşurur

Ravi: Tirmizi, Fiten 48

Allah şoyle buyurur: Ey insanoğlu! Bana kulluk yapmak icin dunya nimetlerinden vazgec ki, sana gonul zenginliği ihsan edeyim, ihtiyaclarını gidereyim Şayet boyle yapmazsan, seni meşguliyetler icerisinde bunaltır, ihtiyaclarını da gidermem

Ravi: Tirmizi, S Kıyame 30

Kur'an okumaya devam ediniz Cunku o Kıyamet Gunu'nde okuyup gereğini yapanlara şefaatci olacaktır

Ravi: Muslim, Misafirin 252

Allah birinci safı dolduranlara rahmet eder; melekler de onlar icin dua eder Safları doldurmak icin atılan bir adımdan Allah rızasına daha yakın başka bir adım yoktur

Ravi: Ebu Davud, Salat 45

Cemaatle beraber olun Tefrikadan ve bolunmeden şiddetle kacının Cunku şeytan bir araya gelmiş olan iki kişiden uzak olduğu halde tek başına kalanla beraberdir Kim Cennetin en guzel yerini istiyorsa, cemaatle beraber olsun Kimi, yapmış olduğu iyilikleri sevindiriyor ve kotulukleri uzuyorsa, işte olgun mu'min odur

Ravi: Tirmizi, Fiten 9

Birisi Ya RasUlallah, deveyi bağlayıp da mı tevekkul edeyim, yoksa salıverip de mi tevekkul edeyim?diye sordu Peygamberimiz (SAV) : Bağla da oyle tevekkul et!buyurdu

Ravi: Tirmizi, S Kıyame 60

Allah'tan dile Dilediğin verilir

Ravi: İbni Mace, Zuhd 37

Yedi şey gelmeden once iyi işlere sıkı sıkıya bağlanın! Şunlardan biri sizi mutlaka bekliyor: Aniden gelen fakirlik, aşırılıklara goturen zenginlik, vucudunuzun dengesini bozan hastalık, bunaklığa surukleyen yaşlılık, ansızın gelen olum, Deccal ki bu beklenen en buyuk şerdir ve kıyamettir Kıyamet ise herşeyden daha acı ve zordur

Ravi: Tirmizi, Zuhd 3

Haramlardan sakın ki, insanlar arasında en cok ibadet eden biri olasın Kısmetine razı ol ki, insanların en zengini olasın Komşularına iyi davran ki, tam bir mumin olasın Kendin icin arzuladığını insanlar icin de iste ki, tam bir Musluman olasın Cok gulme! Cunku cok gulmek kalbi katılaştırır, karartır

Ravi: Tirmizi, Zuhd 2

Halkın arasına girip, sıkıntılara sabreden muminin sevabı, onların arasına girmeyen ve sıkıntılara sabretmeyen muminin sevabından daha fazladır

Ravi: İbni Mace, Fiten 23

İyi gormeyen birine yardımcı olman sadakadır Taş, diken ve kemik gibi insanlara zarar verecek bir şeyi yol uzerinden kaldırman sadakadır Kovandan kardeşinin kovasına su boşaltman sadakadır

Ravi: Tirmizi, Birr 36

Kim bizim namazımızı kılar, bizim kıblemize yonelir, bizim kestiğimizi yerse işte o, Muslumandır

Ravi: Buhari, Salat 28

Uzerinizdeki mal borcunu, zekatını verdiğiniz zaman odemiş olursunuz

Ravi: İbni Mace

Her kim ezanı işittikten sonra: Ey şu tam davetin ezanın ve kılınmak uzere bulunan namazın Rabbi olan Allahım! Muhammed'e (asm) vesileyi, fazileyi ihsan et Bir de onu kendisine vaat ettiğin Makamı Mahmud'a ulaştırmealindeki duayı okursa, Kıyamet Gunu'nde şefaatime layık olur

Ravi: Buhari, Ezan 8

Şartlarına riayet ederek guzelce abdest almak, imanın yarısıdır Allah'a hamd etmek mizanı doldurur Tesbih ve tekbir, semaları ve yeryuzunu doldurur Namaz nurdur, zekat delildir, sabır ziyadır Kur'an ise lehinde ve aleyhinde bir delildir

Ravi: Nesai, Zekat 1

Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum Ya Rabbi! Senden yine Sana sığınıyorum Sen yucelerden yucesin, Seni layık olduğun şekilde medhu sena edemiyorum Sana layık bir şukurle şukredemiyorum Sen ancak kendini ovduğun gibisin

Ravi: İbni Mace

İnsanlardan Allah'a yakın olanlar vardır Sahabiler: Ya Resulullah, onlar kimlerdir?diye sordular Resulullah (sav) Onlar Kur'an ehli, Allah ehli ve Allah'ın has kullarıdır

Ravi: İbni Mace, Mukaddime 16

Cennetlik olan insanlardan bir grup, cehennemliklerden bir grubun yanına gider ve şoyle derler: Siz nasıl oldu da Cehenneme girdiniz? Halbuki biz, sizin bize oğrettiklerinize riayet etmek suretiyle Cennete girdikCehennemlikler şoyle cevap verirler: Biz soyluyorduk, fakat soylediklerimizi yaşamıyorduk

Ravi: Terğib, 1125: 127