iltasyazilim
FD Üye
Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı arpa şehriye
*300 gr kuşbaşı et
*1 kaşık tereyağı
*23 kaşık sıvı yağ
*Tuz
Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak kuşbaşı et minik minik doğranır, yıkanır Bir tencereye konulup kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir Diğer tarafta sıvı yağ arpa şehriye rengi koyulaşana kadar kavrulur Pişen kuşbaşı et arpa şehriye eklenerek bir 2 dakika kavrulur Daha sonra suyu eklenir Tuzu katılır, tereyağı eklenir, kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirilir Afiyet olsun
Not: patates püresi ile servis yapılır
Bir bardak arpa şehriye iki bardak su çekti benim pilavım siz bunu kontrol ederek pişirebilirsiniz
*1 su bardağı arpa şehriye
*300 gr kuşbaşı et
*1 kaşık tereyağı
*23 kaşık sıvı yağ
*Tuz
Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak kuşbaşı et minik minik doğranır, yıkanır Bir tencereye konulup kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir Diğer tarafta sıvı yağ arpa şehriye rengi koyulaşana kadar kavrulur Pişen kuşbaşı et arpa şehriye eklenerek bir 2 dakika kavrulur Daha sonra suyu eklenir Tuzu katılır, tereyağı eklenir, kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirilir Afiyet olsun
Not: patates püresi ile servis yapılır
Bir bardak arpa şehriye iki bardak su çekti benim pilavım siz bunu kontrol ederek pişirebilirsiniz