iltasyazilim
FD Üye
Etli Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*600 gr taze bakla
*200 gr küçük doğranmış et
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*2 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Üzerine yoğurt
Etli Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Hayırlı günler arkadaşlar**Önceden bakla yemeyen birisiydim, bende arkadaşlar ama sonra bu şekilde tadına bakınca çok hoşuma gitti ve hep yapar oldum bu yemeği, sizde yemediğiniz şeylerin tadına ilk bakışta karar vermeyin bir kaç defa tadına bakın emin olun sonra hoşunuza gitmeye başlayacaktır
1
*Öncelikle baklalarımızı yıkayalım ve iki ucunu koparalım daha sonra doğrayalım
*Bir tencereye soğanımızı doğrayalım üzerine sıvı yağı da döküp ocağa alalım soğanlar pembeleşince etimizi atalım ve eti de kırmızılığı kaybolana kadar kavuralım
*Salçayı da katalım 12 dk da öyle karıştıralım
*Kababuğunu soyup doğradığımız domatesi de ekleyip karıştıralım
*Sonrasında baklayı da katıp 1 2 defa karıştırıp üzerine sıcak suyunu da dökelim
*Tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirelim
*Üzerine yoğurt dökerek servis edelim
Afiyet olsun?
*600 gr taze bakla
*200 gr küçük doğranmış et
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*2 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Üzerine yoğurt
Etli Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Hayırlı günler arkadaşlar**Önceden bakla yemeyen birisiydim, bende arkadaşlar ama sonra bu şekilde tadına bakınca çok hoşuma gitti ve hep yapar oldum bu yemeği, sizde yemediğiniz şeylerin tadına ilk bakışta karar vermeyin bir kaç defa tadına bakın emin olun sonra hoşunuza gitmeye başlayacaktır
1
*Öncelikle baklalarımızı yıkayalım ve iki ucunu koparalım daha sonra doğrayalım
*Bir tencereye soğanımızı doğrayalım üzerine sıvı yağı da döküp ocağa alalım soğanlar pembeleşince etimizi atalım ve eti de kırmızılığı kaybolana kadar kavuralım
*Salçayı da katalım 12 dk da öyle karıştıralım
*Kababuğunu soyup doğradığımız domatesi de ekleyip karıştıralım
*Sonrasında baklayı da katıp 1 2 defa karıştırıp üzerine sıcak suyunu da dökelim
*Tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirelim
*Üzerine yoğurt dökerek servis edelim
Afiyet olsun?