Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Baklalı Enginar PDT®

Etli Baklalı Enginar PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
4 kişilik Pişirme süresi 55 dakika Zorluk Derecesi 3

Malzeme

12 kg taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr parça kuzu eti
12 limonun suyu
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 adet orta boy soğan
67 adet taze soğan
12 demet dereotu
3 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Şeker

Hazırlanışı

Baklayı yıkadıktan sonra kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin

Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin

Yıkanmış kuzu etini ve 12 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin

Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın

Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve kapağını kapatın

Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
 
858,496Konular
982,388Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt