iltasyazilim
FD Üye
4 kişilik Pişirme süresi 55 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
12 kg taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr parça kuzu eti
12 limonun suyu
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 adet orta boy soğan
67 adet taze soğan
12 demet dereotu
3 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Şeker
Hazırlanışı
Baklayı yıkadıktan sonra kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin
Yıkanmış kuzu etini ve 12 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve kapağını kapatın
Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
Malzeme
12 kg taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr parça kuzu eti
12 limonun suyu
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 adet orta boy soğan
67 adet taze soğan
12 demet dereotu
3 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Şeker
Hazırlanışı
Baklayı yıkadıktan sonra kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin
Yıkanmış kuzu etini ve 12 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve kapağını kapatın
Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın