iltasyazilim
FD Üye
Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg taze bamya
*250 gr dana kuşbaşı
*2 orta boy soğan
*56 diş sarımsak
*34 adet orta boy olgun domates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber
*Tuz
*Karabiber
*1 adet limon
Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar Ramazan aynın vazgeçilme geleneksel lezzeti etli bamya tarifini paylaşalım sizlerle Öncelikle eti tencerenin içine alıyoruz üzerine sıvı yağ ve iki su bardağı su ilave edip on beş dk kadar pişiriyoruz Etler pişerken biz bu arada derin bir kasenin içine soğanları doğruyoruz domatesleri ,sarımsağı ,baharatları harç edip harmanlıyoruz Üzerine önceden yıkanmış ayıklanmış olan taze bamyaları ilave ediyoruz Bir adet limonun yarısını da sıkarak harmanlıyoruz Ocak’taki Eti’mizin üzerine ilave ediyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz Tuzunu ayarlıyoruz ve kalan yarım limonu da sıkarak ağzını kapatıyoruz Kısık ateşte bamyalar çok ezilmeden suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun
*Yarım kg taze bamya
*250 gr dana kuşbaşı
*2 orta boy soğan
*56 diş sarımsak
*34 adet orta boy olgun domates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber
*Tuz
*Karabiber
*1 adet limon
Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar Ramazan aynın vazgeçilme geleneksel lezzeti etli bamya tarifini paylaşalım sizlerle Öncelikle eti tencerenin içine alıyoruz üzerine sıvı yağ ve iki su bardağı su ilave edip on beş dk kadar pişiriyoruz Etler pişerken biz bu arada derin bir kasenin içine soğanları doğruyoruz domatesleri ,sarımsağı ,baharatları harç edip harmanlıyoruz Üzerine önceden yıkanmış ayıklanmış olan taze bamyaları ilave ediyoruz Bir adet limonun yarısını da sıkarak harmanlıyoruz Ocak’taki Eti’mizin üzerine ilave ediyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz Tuzunu ayarlıyoruz ve kalan yarım limonu da sıkarak ağzını kapatıyoruz Kısık ateşte bamyalar çok ezilmeden suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun