iltasyazilim
FD Üye
Etli Bamya Tarifi İçin Malzemeler
*1 Adet kuru soğan
*2 Adet domates
*Yarım kilo bamya
*3 kaşık sıvı yağ
*Bir tutam tuz
*200 gram kuşbaşı yağsız rosto
*Bir tutam pul biber
*Yarım limon
*1 yemek kaşığı salça
Etli Bamya Tarifi Yapılışı Önce soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz Kuşbaşı etleri ekliyoruz sulanıp suyu çekilene kadar kavuruyoruz daha sonra domateslerin kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayıp ekliyoruz Salçayı koyuyoruz biraz kavuruyoruz suyunu biraz çekmesi lazım temizlediğimiz bamyaları ekliyoruz ama karıştırmıyoruz bu size püf noktası olsun Bamya yemeğini kavururken karıştırınca yapışkan sıvısı yoğunlaşıyor yemeğin suyu yoğun kıvamlı oluyor, tencereyi hafif sallayın 5 dakika kadar kavrulduktan sonra göz kararı kaynamış suyu ekliyoruz 45 kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır Veeee yemeğimiz hazır afiyet olsun
*1 Adet kuru soğan
*2 Adet domates
*Yarım kilo bamya
*3 kaşık sıvı yağ
*Bir tutam tuz
*200 gram kuşbaşı yağsız rosto
*Bir tutam pul biber
*Yarım limon
*1 yemek kaşığı salça
Etli Bamya Tarifi Yapılışı Önce soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz Kuşbaşı etleri ekliyoruz sulanıp suyu çekilene kadar kavuruyoruz daha sonra domateslerin kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayıp ekliyoruz Salçayı koyuyoruz biraz kavuruyoruz suyunu biraz çekmesi lazım temizlediğimiz bamyaları ekliyoruz ama karıştırmıyoruz bu size püf noktası olsun Bamya yemeğini kavururken karıştırınca yapışkan sıvısı yoğunlaşıyor yemeğin suyu yoğun kıvamlı oluyor, tencereyi hafif sallayın 5 dakika kadar kavrulduktan sonra göz kararı kaynamış suyu ekliyoruz 45 kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır Veeee yemeğimiz hazır afiyet olsun