iltasyazilim
FD Üye
Etli Barbunya (Lokum Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı taze barbunya
*400 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 büyük baş soğan
*2 dış sarımsak
*1 tane havuç
*Kırmızı pul biber
*Tuz
*Yeterince su
Etli Barbunya (Lokum Kıvamında) Tarifi Yapılışı Lokum gibi Lezzetli Barbunya tarifim var Düdüklüde 30 dk hazır
Düdüklü tencerimize yağı koyup, küp küp doğranmış soğanı ve havucu ekleyip kavuralım Ardından etlerimizide ekleyip rengi dönene kadar karıştıralım Salçayıda ekleyip barbunyayı da ekleyip 1 dk karıştıralım Suyunu göz kararı ayarladım Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekledim Tuzunu biberin ayarlayıp düdüklünün kapağını kapatalım 10 dk har ateşte kaynatalım Sonra altını kısalım 20 veya 30 dk hazır AFİYET OLSUN
*2 su bardağı taze barbunya
*400 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 büyük baş soğan
*2 dış sarımsak
*1 tane havuç
*Kırmızı pul biber
*Tuz
*Yeterince su
Etli Barbunya (Lokum Kıvamında) Tarifi Yapılışı Lokum gibi Lezzetli Barbunya tarifim var Düdüklüde 30 dk hazır
Düdüklü tencerimize yağı koyup, küp küp doğranmış soğanı ve havucu ekleyip kavuralım Ardından etlerimizide ekleyip rengi dönene kadar karıştıralım Salçayıda ekleyip barbunyayı da ekleyip 1 dk karıştıralım Suyunu göz kararı ayarladım Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekledim Tuzunu biberin ayarlayıp düdüklünün kapağını kapatalım 10 dk har ateşte kaynatalım Sonra altını kısalım 20 veya 30 dk hazır AFİYET OLSUN