iltasyazilim
FD Üye
Etli Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
*350 gram yağsız dana kuşbaşı
*1 büyük boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 buçuk yemek kaşığı domatesbiber salçası karışımı
*İsteğe göre 2 diş sarımsak
*İsteğe göre 2 çay kaşığı kuru nane
*Tuz
Etli Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı ? Fasulyeyi haşlamak için yıkayarak düdüklü tenceresine alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar soğuk su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz Düdük sesinden sonra düdüğü indirerek orta ateşte 15 dakika haşlıyoruz Altını kapatıp ağzını açmadan kendi suyunda 1 saate yakın bekletiyoruz Eğer zamanınız varsa daha fazla da bekletebilirsiniz
? Fasulyeyi süzdürüp üzerinden soğuk su geçiriyoruz Küçük küçük doğradığımız soğanları yağla düdüklüye alarak kavuruyoruz Kuşbaşı eti de ilave edip birazda onunla kavuruyoruz Et suyunu çektikten sonra salçasını ilave ediyoruz Fasulyesini ve tuzunu ekliyoruz Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz Düdüklünün ağzını kapatarak düdük sesinden sonra orta ateşte 20 dakika yemeğimizi pişiriyoruz Pişen yemeğimizi dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
? İsteğe göre küçük küçük doğranmış sarımsaktan yemeğimize ilave ederek üzerine kuru nane serpiyoruz
? Ben bu çeşit yemeklerde kısa sürede pratik ve lezzetli olduğu için düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum Eğer normal tencerede yaparsanız süre daha uzun olmak suretiyle aynı bu şekilde yapabilirsiniz Ayrıca fasulyeyi soğuk suda şişirmek yerine direk haşlayıp sıcak suda bekletmek fasulyenin daha güzel pişmesini ve lezzetli olmasını sağlayacaktır Bu benim annemin pişirme yöntemidir, bende hep uygularım çok güzel oluyor Deneyeceklere afiyet olsun
*5 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
*350 gram yağsız dana kuşbaşı
*1 büyük boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 buçuk yemek kaşığı domatesbiber salçası karışımı
*İsteğe göre 2 diş sarımsak
*İsteğe göre 2 çay kaşığı kuru nane
*Tuz
Etli Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı ? Fasulyeyi haşlamak için yıkayarak düdüklü tenceresine alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar soğuk su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz Düdük sesinden sonra düdüğü indirerek orta ateşte 15 dakika haşlıyoruz Altını kapatıp ağzını açmadan kendi suyunda 1 saate yakın bekletiyoruz Eğer zamanınız varsa daha fazla da bekletebilirsiniz
? Fasulyeyi süzdürüp üzerinden soğuk su geçiriyoruz Küçük küçük doğradığımız soğanları yağla düdüklüye alarak kavuruyoruz Kuşbaşı eti de ilave edip birazda onunla kavuruyoruz Et suyunu çektikten sonra salçasını ilave ediyoruz Fasulyesini ve tuzunu ekliyoruz Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz Düdüklünün ağzını kapatarak düdük sesinden sonra orta ateşte 20 dakika yemeğimizi pişiriyoruz Pişen yemeğimizi dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
? İsteğe göre küçük küçük doğranmış sarımsaktan yemeğimize ilave ederek üzerine kuru nane serpiyoruz
? Ben bu çeşit yemeklerde kısa sürede pratik ve lezzetli olduğu için düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum Eğer normal tencerede yaparsanız süre daha uzun olmak suretiyle aynı bu şekilde yapabilirsiniz Ayrıca fasulyeyi soğuk suda şişirmek yerine direk haşlayıp sıcak suda bekletmek fasulyenin daha güzel pişmesini ve lezzetli olmasını sağlayacaktır Bu benim annemin pişirme yöntemidir, bende hep uygularım çok güzel oluyor Deneyeceklere afiyet olsun