Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Bezelye Yemeği

Etli Bezelye Yemeği
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg taze bezelye veya hazır konserve
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 adet patates
*250300 gram kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı kara biber
*Tuz
*Su

Etli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese yeniden Merhabalar
Her gün bugün ne pişirsem diye düşünmek çok yorucu oluyor Ve yine düşünürken uzun zamandır yapmadığım bu güzel leziz ve pratik bezelye yemeği aklıma geldi Yaptım oldu
Denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle patates ve havuçlarımızı yıkayıp soyalım ve minik minik doğrayıp su dolu kabın içinde bekletelim
Bir adet kuru soğanı yemeklik küçük küçük doğrayalım
Tencereye 34 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip soğanları biraz kavuralım ardından minik minik doğradığımız etimizi ekleyip, etleri güzelce kavuralım Kavrulan etlere salçalarımızı *ekleyip karıştıralım, patates ve havucumuzu ekleyip biraz daha sotelemeye devam edelim Sonra bezelyelerimizi de ekleyelim Baharat ve tuzu da ekledikten sonra bir iki tur karıştırıp sıcak suyumuzu ilave edelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım Pişen yemeğimizi afiyetle servis edelim
AFİYET OLSUN
Not: (konserve haşlanmış bezelye kullandım, bu yüzden dağılmamaları için bezelyeleri havuç ve patates iyice kavrulduktan sonra ekledim )

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt