Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli biber dolması yapmanın püf noktaları

Etli biber dolması yapmanın püf noktaları
0
105

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Etli biber dolması konut halkının severek yediği bir yemek yemek ceşididir

Malzemeler
1015 tane dolmalık bıber
450 gr dana kıyma
1 su bardağı sıvı yağ (Yarısından cogu harca, kalanıda tencerede yemegın suyu ıcın salca ıle kavrulmaya)
1 su bardagı kadar pirinç
2 tane kuru sogan
Domates salcası özlem eden için bıber salcasıda ılave edılebılır salcası eksik olursa 34 tane domatesde ılave edebılırsınız ekşı olmaması ıcın fazla gök suyunu harc ıcıne koymuyorum
bol baharat sumak ,karabıber pul bıber,kekık tuz, nane, Maydonos

yemek kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, Fazla pozitif doldurmayınızkı pırıncler şiştıkce daha fazla yer kapıyacagından bıberlerın içi taş gıbı sıkıca olmasınVe istek edersenız arasına bır kac tanede domates doldurabılırsınız ve tencereye dik olarak döşeyerek 2 su bardagıda su ilave edıp bırazda istikrarsız yağla salca koyunuzkı dolmanın suyuda göze vede damaga hıtap etsın

Kaynayıncaya değin yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin Yarım saat daha sonra biberlere çatalla dokununca bakımlı deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir Servis tabağına aktarıp, dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın

ALT :wwwlarcomupluploadsetlibiberdolmasi49065etlibiberdolmasi49065ALT *
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt