iltasyazilim
FD Üye
Etli Börek (Kuşbaşı Kuzu) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
*1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
*1 adet soğan
*Pulbiber
*Karabiber
*Kekik
*Tuz
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Yufkaları ıslatmak için;
*50 gr Margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Etli Börek (Kuşbaşı Kuzu) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kuzu etleri düdüklüde 20 dk haşlanır
*Haşlanan et süzgeç yardımı ile süzülür
*Haşlanan etin suyunu atmayın, Yufkaları ıslatmak için kullanıcaz
*Tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranan soğanı pembeleşinceye kadar kavrulur
*Üzerine eti ekleyin 2 dk kavurun daha sonra baharatları ekleyin 23 dk kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
*Yufkayı serip üzerine katı ve sıvı yağ karışımından fırça ile her yerine sürelim
*2 yufkayı 1 yufkanın üzerine koyup onu da yağlayın
*Yağladıktan sonra alt ve üst kısımları ortaya katlanır sağ ve sol taraflarını da 4 parmak içe doğru katlanır
*Dikdörtgen şeklini alacak
*Tekrar üzerine yağ karışımından sürelim ve yağlanmış tepsiye koyalım
*180° 15 dk pişirelim
*Daha sonra fırından alıp haşlamış olduğumuz kuzu etinin suyu ile ıslatalım
*İyice ısladıktan sonra etli harcımızı yufkanın kenar kısmına yerleştirip rulo şeklini verelim
*Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir
*Tekrar 170° fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun ?
*2 adet yufka
*1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
*1 adet soğan
*Pulbiber
*Karabiber
*Kekik
*Tuz
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Yufkaları ıslatmak için;
*50 gr Margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Etli Börek (Kuşbaşı Kuzu) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kuzu etleri düdüklüde 20 dk haşlanır
*Haşlanan et süzgeç yardımı ile süzülür
*Haşlanan etin suyunu atmayın, Yufkaları ıslatmak için kullanıcaz
*Tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranan soğanı pembeleşinceye kadar kavrulur
*Üzerine eti ekleyin 2 dk kavurun daha sonra baharatları ekleyin 23 dk kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
*Yufkayı serip üzerine katı ve sıvı yağ karışımından fırça ile her yerine sürelim
*2 yufkayı 1 yufkanın üzerine koyup onu da yağlayın
*Yağladıktan sonra alt ve üst kısımları ortaya katlanır sağ ve sol taraflarını da 4 parmak içe doğru katlanır
*Dikdörtgen şeklini alacak
*Tekrar üzerine yağ karışımından sürelim ve yağlanmış tepsiye koyalım
*180° 15 dk pişirelim
*Daha sonra fırından alıp haşlamış olduğumuz kuzu etinin suyu ile ıslatalım
*İyice ısladıktan sonra etli harcımızı yufkanın kenar kısmına yerleştirip rulo şeklini verelim
*Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir
*Tekrar 170° fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun ?