Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*400 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
*Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
*3 Adet köy biberi yada sivri biber
*1 Orta boy soğan
*3 Diş sarımsak
*3 Adet orta boy domates
*1 Yemek kaşığı biber yada domates salçası
*Tuz, karabiber, kimyon (miktarı size kalmış)
*1 Su bardağı kaynar su (eti pişirmek için)
*3 Su bardağı bulgur
*3 Su bardağı kaynar su

Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle bulguru yıkayıp suda ıslatıp kenara bırakalım o arada kuşbaşı etini daha küçük parçalara ayırarak doğrayalımSonra tencereye sıvı yağı dökün az kızdırın ve eti güzelce kavurun Suyunu salınca ateşi kısıp kapağını kapatınO arada biberleri, soğanı, sarımsağı doğrayalım o sırada et suyunu çekmiştir, tencere kapağını açıp tuz ve baharatları katıp karıştıralımSonra biberi katın ve orta ateşte kavurunSonra soğanı, sarımsağı katalım onları da kavuralımSonra domatesleri doğrayıp katın bir yemek kaşığı biber salçası kattıktan sonra biraz daha kavuralımVe 1 su bardağı kaynar suyu döküp karıştırınAteşi kısıp kapağını kapatın yaklaşık 2530 dakika eti pişmeye bırakalımEti piştikten sonra bulguru katıp karıştıralım ve 3 su bardağı kaynar suyu katıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika demliyoruzSonra ateşin altını kapatın pişmiştir ve servise hazırdır
 
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt