Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı bulgur
*2 çorba kaşığı tereyağ
*5 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 büyük kase haşlanmış et
*1 tatlı kaşığı vegeta ( Varsa )
*1 tatlı kaşığı tuz
*Etin haşlama suyundan 4 buçuk bardak su

Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar,, ,,
Bu pilavın tadını çok beğeneceğinizi düşünüyorum, aynı keşkek gibi lezzetli oluyor, eğer kurban eti varsa mutlaka kullanın tadı çok daha muhteşem olur, bulgurun cinsi başbaşı bulguru olursa çok daha iyi sonuç alırsınız, bulguru resimlerden görebilirsiniz
Haşlanmış et yoksa, 250 gram kadar dana etini bir litre suyla düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlayın Soğuduktan sonra eti ayırın, kalan suyundan aynı bulguru ölçtüğünüz su bardağıyla 4 buçuk bardak olacak şekilde ayırın, etin suyu yetmezse normal suyla tamamlayabilirsiniz Bazı bulgur cinsinden dolayı suyu çok çekebilir o yüzden bazen yarım bardak daha ilave edebilirsiniz
Suyu ayrı bir tencerede içine vegeta ve tuzunu atıp kaynamaya bırakın, ayrı bir tencerede sıvı yağı ve yıkadığınız bulguru beraberce ocağa koyarak hafifçe kavurun tereyağını ve eti ilave ederek biraz daha kavurun, kaynamış sıcak suyunu dikkatlice üzerine dökerek bir iki karıştırıp ateşi biraz kısarak kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin Tamamen suyunu çekince en az 15, 20 dakika kadar demlendirin
Daha sonra servis yapabilirsiniz
Afiyetler olsun
 
858,499Konular
982,593Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt