iltasyazilim
FD Üye
Etli Burger Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
15 su bardağı ılık su
¼ su bardağı süt
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karbonatlı Su için Malzemeler
1 litre su
¼ su bardağı karbonat
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta
Etli için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan – piyazlık doğranmış
2 adet yeşil köy biberi – ince doğranmış
78 adet mantar
2 yemek kaşığı soya sosu
400 gr bütün bonfile – ince doğranmış
8 dilim burger peyniri
Bir kasede ılık su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin
Derin bir kasede un ve tereyağını elinizle ovalayarak kum haline getirin
Maya kabarmaya başlayınca unlu karışımın ortasına havuz açın ve mayalı karışımı ortasına dökün Önce çatalla karıştırmaya başlayın ve kenarlardan tuz ilave edin Hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alıp en az 5 dakika boyunca pürüzsüz oluncaya kadar iyice yoğurun
Derin bir kaseye 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı döküp elinizle yayın Hamuru içine koyup streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın
Hamur mayalanınca yeniden yoğurun ve 8 bezeye ayırın
Bir tencerede suyu kaynatın, su ve karbonatı ilave ettikten sonra hamur toplarını içine atın ve her iki yanlarını da 30’ar saniye kaynatın
Hamurları tencereden alıp pişirme kabına yerleştirin Bıçakla ekmeklerin üzerlerine çizikler atın ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp 205 derece 2025 dakika pişirin
Ekmekler pişince fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Etli harç için;
Soğanı piyazlık doğrayıp biber ve mantarları ince kıyın
Tavayı ocağa alıp 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını eritin Önce soğanları ekleyip soteleyin ardından biberleri ilave edin ve son olarak mantarları ekleyin, soya sosunu ekleyip iyice karıştırın Sebzeler pişince tavadan alın
İzli tavayı ocakta iyice ısıtın incecik doğradığınız bonfile dilimlerinin her iki tarafını da pişirin
Ekmekler soğuyunca enlemesine ortadan ikiye kesin taban kısma sebzeli harçtan yayın, üzerine etleri yerleştirin son olarak da peynir dilimlerini koyup ekmeği üzerine koyup servis edin
ARDANIN MUTFAĞI
Hamuru için Malzemeler
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
15 su bardağı ılık su
¼ su bardağı süt
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karbonatlı Su için Malzemeler
1 litre su
¼ su bardağı karbonat
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta
Etli için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan – piyazlık doğranmış
2 adet yeşil köy biberi – ince doğranmış
78 adet mantar
2 yemek kaşığı soya sosu
400 gr bütün bonfile – ince doğranmış
8 dilim burger peyniri
Bir kasede ılık su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin
Derin bir kasede un ve tereyağını elinizle ovalayarak kum haline getirin
Maya kabarmaya başlayınca unlu karışımın ortasına havuz açın ve mayalı karışımı ortasına dökün Önce çatalla karıştırmaya başlayın ve kenarlardan tuz ilave edin Hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alıp en az 5 dakika boyunca pürüzsüz oluncaya kadar iyice yoğurun
Derin bir kaseye 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı döküp elinizle yayın Hamuru içine koyup streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın
Hamur mayalanınca yeniden yoğurun ve 8 bezeye ayırın
Bir tencerede suyu kaynatın, su ve karbonatı ilave ettikten sonra hamur toplarını içine atın ve her iki yanlarını da 30’ar saniye kaynatın
Hamurları tencereden alıp pişirme kabına yerleştirin Bıçakla ekmeklerin üzerlerine çizikler atın ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp 205 derece 2025 dakika pişirin
Ekmekler pişince fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Etli harç için;
Soğanı piyazlık doğrayıp biber ve mantarları ince kıyın
Tavayı ocağa alıp 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını eritin Önce soğanları ekleyip soteleyin ardından biberleri ilave edin ve son olarak mantarları ekleyin, soya sosunu ekleyip iyice karıştırın Sebzeler pişince tavadan alın
İzli tavayı ocakta iyice ısıtın incecik doğradığınız bonfile dilimlerinin her iki tarafını da pişirin
Ekmekler soğuyunca enlemesine ortadan ikiye kesin taban kısma sebzeli harçtan yayın, üzerine etleri yerleştirin son olarak da peynir dilimlerini koyup ekmeği üzerine koyup servis edin
ARDANIN MUTFAĞI