iltasyazilim
FD Üye
500 g koyun eti
25 g tereyağı
1 su bardağı baldo pirinç
Tuz
1 su bardağı su
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Değirmen karabiber
Üzeri için
Domates Çarliston biber
Etli büryan hazırlanışı
İri doğranmış etleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin Tereyağını bir pilav tenceresinde eritinYemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin Pirinci ve tuzunu ekleyip bir 23 dakika daha kavurun Suyu ilave edin Hafif diri kalacak şekilde pişirip ocaktan alın
Pişen pirinci bir fırın kabına alın Üzerine etler, çarliston biber ve dilim kestiğiniz domatesleri yerleştirip değirmen karabiber serpin Eti haşladığınız sudan üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin Sıcak servis yapın
25 g tereyağı
1 su bardağı baldo pirinç
Tuz
1 su bardağı su
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Değirmen karabiber
Üzeri için
Domates Çarliston biber
Etli büryan hazırlanışı
İri doğranmış etleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin Tereyağını bir pilav tenceresinde eritinYemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin Pirinci ve tuzunu ekleyip bir 23 dakika daha kavurun Suyu ilave edin Hafif diri kalacak şekilde pişirip ocaktan alın
Pişen pirinci bir fırın kabına alın Üzerine etler, çarliston biber ve dilim kestiğiniz domatesleri yerleştirip değirmen karabiber serpin Eti haşladığınız sudan üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin Sıcak servis yapın