iltasyazilim
FD Üye
Etli Domatesli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet orta boy domates
*2 yemek kaşığı salça
*400 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti ya da dana eti
*Yarım kilo nohut
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Etli Domatesli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Sizlere kışın olmazsa olmazı olan nohut yemeğinin tarifini vermek istedim Normalde nohut yemeğine domates konmaz sadece salça olur fakat ben domatesi hemen hemen bütün yemeklerimde kullanırım çünkü domates konan her yemek daha da lezzetli olur bana göre Şu an vereceğim tarifle inanıyorumki siz de artık nohut yemeklerinize domates koyacaksınız Ben nohutu hazır haşlanmış kullandım, buzluğa atmıştım daha önceden haşlanmış olarak, çıkarıp öyle yaptım ama sizin haşlanmış yoksa bir gece önceden nohutunuzu ıslatıp sabaha kadar suda bekletin Ertesi günde de nohutunuzu bir tencerede yarı haşlanmış kıvama gelene kadar haşlayın, haşlandıktan sonra bol su ile yıkayıp süzün ve kenara alın Ben etimi koyun eti kullandım 400 gr kurban etimi bolca yıkayıp bir tencereye aldım ve haşlamaya bıraktım, kendi suyunu salıyor et fakat yeterli olmuyor Bir kenarda sıcak su bulundurun, suyu bittikçe etlerin biraz üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip haşlayın, bu işlemi etler yumuşacık pişmiş olana kadar devam ettirin En son suyu çekince ve etler pişince üzerine 1 adet orta boy soğan ve 1 diş sarımsağı ilave edip yarım çay bardağı da sıvı yağını ilave edip hepsini kavurun Soğanların tamamen rengi dönüp iyice pişince içine salçasını koyun ve 12 dakika kavurun Ardından rendelenmiş domatesi de ekleyip karıştırın, çok az da sıcak su ilave edip 5 dakika kadar soteleyin İyice domates ve salça pişince nohutları ilave edin, hafif karıştırın çok bastırmayın ki dağılmasın nohutlar Sonra da nohutların çok az üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edin Tuz, çok az karabiber ve kimyon da ekleyip karıştırın ve ağzı kapalı olarak pişirmeye bırakın Ocağın altını kaynamaya çıkınca en kısığa getirip öyle pişirin ki dağılmasınlar Nohutlar suyu çok fazla çekmeyecek, nohutlarla ayni hizada olunca pişmiş demektir Bazılarının nohutunun suyu açık renk, su gibi oluyor fakat bu verdiğim tarif herşeyiyle çok güzel, suyu bile kovu kıvamlı oluyor Benim nohutum 15 dakikada pişti çünkü etini daha önceden haşlamıştım, nohutum da aynı şekilde haşlanmıştı Çok da lezzetli oldu, umarım sizler de beğenirsiniz Afiyet olsun
*1 adet orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet orta boy domates
*2 yemek kaşığı salça
*400 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti ya da dana eti
*Yarım kilo nohut
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Etli Domatesli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Sizlere kışın olmazsa olmazı olan nohut yemeğinin tarifini vermek istedim Normalde nohut yemeğine domates konmaz sadece salça olur fakat ben domatesi hemen hemen bütün yemeklerimde kullanırım çünkü domates konan her yemek daha da lezzetli olur bana göre Şu an vereceğim tarifle inanıyorumki siz de artık nohut yemeklerinize domates koyacaksınız Ben nohutu hazır haşlanmış kullandım, buzluğa atmıştım daha önceden haşlanmış olarak, çıkarıp öyle yaptım ama sizin haşlanmış yoksa bir gece önceden nohutunuzu ıslatıp sabaha kadar suda bekletin Ertesi günde de nohutunuzu bir tencerede yarı haşlanmış kıvama gelene kadar haşlayın, haşlandıktan sonra bol su ile yıkayıp süzün ve kenara alın Ben etimi koyun eti kullandım 400 gr kurban etimi bolca yıkayıp bir tencereye aldım ve haşlamaya bıraktım, kendi suyunu salıyor et fakat yeterli olmuyor Bir kenarda sıcak su bulundurun, suyu bittikçe etlerin biraz üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip haşlayın, bu işlemi etler yumuşacık pişmiş olana kadar devam ettirin En son suyu çekince ve etler pişince üzerine 1 adet orta boy soğan ve 1 diş sarımsağı ilave edip yarım çay bardağı da sıvı yağını ilave edip hepsini kavurun Soğanların tamamen rengi dönüp iyice pişince içine salçasını koyun ve 12 dakika kavurun Ardından rendelenmiş domatesi de ekleyip karıştırın, çok az da sıcak su ilave edip 5 dakika kadar soteleyin İyice domates ve salça pişince nohutları ilave edin, hafif karıştırın çok bastırmayın ki dağılmasın nohutlar Sonra da nohutların çok az üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edin Tuz, çok az karabiber ve kimyon da ekleyip karıştırın ve ağzı kapalı olarak pişirmeye bırakın Ocağın altını kaynamaya çıkınca en kısığa getirip öyle pişirin ki dağılmasınlar Nohutlar suyu çok fazla çekmeyecek, nohutlarla ayni hizada olunca pişmiş demektir Bazılarının nohutunun suyu açık renk, su gibi oluyor fakat bu verdiğim tarif herşeyiyle çok güzel, suyu bile kovu kıvamlı oluyor Benim nohutum 15 dakikada pişti çünkü etini daha önceden haşlamıştım, nohutum da aynı şekilde haşlanmıştı Çok da lezzetli oldu, umarım sizler de beğenirsiniz Afiyet olsun