iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
600 gr dana eti
2 soğan
2 kırmızı biber
4 köy biberi
2 domates
zeytinyağı
pul biber
kekik
LAVAŞI İÇİN:
4,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu serpiyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı koyuyoruz Mayanın üzerine ılık su döküyoruz ve önce mayayı eritiyoruz Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz Tezgaha un serpiyoruz
Tezgaha un serpiyoruz ve hamurları merdaneyle ince ince açıyoruz Ocak üstü gözleme aparatında lavaşları çevirerek pişiriyoruz Lavaşlar çok çabuk piştiği için başından ayrılmıyoruz Dana etini minik küp şeklinde doğruyoruz Soğanları yemeklik doğruyoruz Kırmızı ve yeşil biberleri ayıklıyoruz ve küp şeklinde doğruyoruz Domatesleri de küp doğruyoruz Derin bir tavaya zeytinyağı döküyoruz, eti ilave edip soteliyoruz Et, suyunu bırakıp çekince soğanları ekleyip karıştırıyoruz Biberleri ilave edip kavuruyoruz Son olarak domatesi de ekliyoruz pişmeye bırakıyoruz Tuz, pul biber ve kekik serpiyoruz Lavaşları tezgaha diziyoruz, üzerlerine erimiş tereyağı sürüyoruz Et soteyi lavaşlara paylaştırıyoruz ve dürüm yaparak servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta
600 gr dana eti
2 soğan
2 kırmızı biber
4 köy biberi
2 domates
zeytinyağı
pul biber
kekik
LAVAŞI İÇİN:
4,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu serpiyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı koyuyoruz Mayanın üzerine ılık su döküyoruz ve önce mayayı eritiyoruz Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz Tezgaha un serpiyoruz
Tezgaha un serpiyoruz ve hamurları merdaneyle ince ince açıyoruz Ocak üstü gözleme aparatında lavaşları çevirerek pişiriyoruz Lavaşlar çok çabuk piştiği için başından ayrılmıyoruz Dana etini minik küp şeklinde doğruyoruz Soğanları yemeklik doğruyoruz Kırmızı ve yeşil biberleri ayıklıyoruz ve küp şeklinde doğruyoruz Domatesleri de küp doğruyoruz Derin bir tavaya zeytinyağı döküyoruz, eti ilave edip soteliyoruz Et, suyunu bırakıp çekince soğanları ekleyip karıştırıyoruz Biberleri ilave edip kavuruyoruz Son olarak domatesi de ekliyoruz pişmeye bırakıyoruz Tuz, pul biber ve kekik serpiyoruz Lavaşları tezgaha diziyoruz, üzerlerine erimiş tereyağı sürüyoruz Et soteyi lavaşlara paylaştırıyoruz ve dürüm yaparak servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta