iltasyazilim
FD Üye
1 bayat çavdar ekmeği500 gr kuşbaşı kuzu eti2 kahve fincanı sıcak su6 taze soğan1 kahve fincanı zeytinyağı2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1 demet maydanoz veya dereotuTuz
karabiber
kırmızı pulbiber
Etli ekmek dolması hazırlanışı
Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın Taze soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın
Kuşbaşı eti tencereye alın 1 fincan su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin 1 fincan su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin Gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın Taze soğanları ekleyip hafif sarartın Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 23 dakika kavurun Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın
İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın Büyük bir tencereye ısıya dayanıklı bir kâseyi ters yerleştirin Ekmeği kâsenin üzerine oturtun Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar su ekleyin Kapağı kapalı olarak orta ateşte 1520 dakika pişirin Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
karabiber
kırmızı pulbiber
Etli ekmek dolması hazırlanışı
Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın Taze soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın
Kuşbaşı eti tencereye alın 1 fincan su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin 1 fincan su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin Gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın Taze soğanları ekleyip hafif sarartın Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 23 dakika kavurun Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın
İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın Büyük bir tencereye ısıya dayanıklı bir kâseyi ters yerleştirin Ekmeği kâsenin üzerine oturtun Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar su ekleyin Kapağı kapalı olarak orta ateşte 1520 dakika pişirin Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun