iltasyazilim
FD Üye
Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 kilo un
*1 çorba kaşığı tuz
*Yeteri kadar su
*Hamur kulak memesi kıvamında olacak
İç malzeme;
*Yarım kilo az yağlı kıyma
*1 yumurta
*Tuz
*Karabiber
*1 soğan
*1 çay bardağı su
Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlarken 1 kilo una, 1 çorba kaşığı tuz ve yeteri kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Hazırladığımız hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp dinlenmeye bırakırız İçini hazırlarken de kıymayı bir kaba alıp soğanı, yumurtayı, tuz ve karabiberi, 1 çay bardağı suyu da ilave edip karıştırırız Hazırladığımız bezeleri oklava yardımıyla tek tek açarız Açtığımız hamur servis tabağı büyüklüğüne gelince hazırladığımız içi yarısına kadar kaşık yardımıyla süreriz Diğer yarısını da üzerine kapatıp sıcak tavaya pişmeye veririz Önlü arkalı 5 dk pişiririz Pişen ekmeklerin üzerine isteğe göre tereyağı sürülür Ve tarifimiz hazır Afiyet olsun (Bu işlem bezeler bitene kadar devam eder )
*1 kilo un
*1 çorba kaşığı tuz
*Yeteri kadar su
*Hamur kulak memesi kıvamında olacak
İç malzeme;
*Yarım kilo az yağlı kıyma
*1 yumurta
*Tuz
*Karabiber
*1 soğan
*1 çay bardağı su
Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlarken 1 kilo una, 1 çorba kaşığı tuz ve yeteri kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Hazırladığımız hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp dinlenmeye bırakırız İçini hazırlarken de kıymayı bir kaba alıp soğanı, yumurtayı, tuz ve karabiberi, 1 çay bardağı suyu da ilave edip karıştırırız Hazırladığımız bezeleri oklava yardımıyla tek tek açarız Açtığımız hamur servis tabağı büyüklüğüne gelince hazırladığımız içi yarısına kadar kaşık yardımıyla süreriz Diğer yarısını da üzerine kapatıp sıcak tavaya pişmeye veririz Önlü arkalı 5 dk pişiririz Pişen ekmeklerin üzerine isteğe göre tereyağı sürülür Ve tarifimiz hazır Afiyet olsun (Bu işlem bezeler bitene kadar devam eder )